YAŞAM

On bir usta, Batman’ı fotoğrafladı

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Dünya Kulüpler Kupasında Türkiye’yi temsil eden kulüpler arasından Dünya 11.’si ve Türkiye 1.’si olan Fotoğraf Yolcuları Batman’daydı.

On bir usta, Batman’ı fotoğrafladı
10-10-2022 15:20
10-10-2022 15:22
BATMAN
Google News

4 GÜN BOYUNCA BATMAN’I FOTOĞRAFLADILAR

İnsan yaşamı, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı ve turizme kazandırılması kapsamında yurdun çeşitli şehirlerinden Batman’a gelen 11 usta fotoğraf sanatçısı, kenti fotoğrafladı. 

11 usta fotoğrafçıya, Batmanlı Fotoğraf Sanatçıları Orhan Kartal ve Tarhan İrtem rehberlik etti.  Başkanları Hasan Hulki Muradi ve Fotoğraf Yolcuları Abdullah Diri, Ahter Atakan, Alev İyibudar, Fikriye Er, Filiz Köprülü, Hakan Topalismailoğlu, Nadide Diri, Nevra Topalismailoğlu, Nüket Uluç ve Ramazan Ünver Kaya, Batman tandır kültürü, Mezrone üzümü, pestil, sucuk,  yapım aşamaları, tütün hasadı, tarihi mekânları, Hasankeyf, Gercüş, Beşiri ve Kozluk İlçelerini fotoğrafladı. 

“KENTİN TANITIMINDA FOTOĞRAFİK OLARAK İHTİYAÇ VARDI”

Fotoğrafçılar ve Fotoğraf Yolcuları Başkanı Hasan Hulki Muradi, kendilerini Batman’a davet eden Batmanlı Fotoğraf Sanatçıları Orhan Kartal ve Tarhan İrtem’e teşekkür ederek “Batman’ın kadim toprakların modern şehri olduğunu gördük ve tarihi, kültürel değerlerin tanıtılmasına fotoğrafik olarak ihtiyaç vardı. Fotoğraf konusunda zengin bir kent” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?