GÜNDEM

ÖNCE BASIN AÇIKLAMASI, SONRA GÖZALTI!

Emek ve Demokrasi Platformu’na üye dernek ve sendikalar, son süreçte yürütülen operasyonlar ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan çatışmalara karşı basın açıklaması düzenledi.

ÖNCE BASIN AÇIKLAMASI, SONRA GÖZALTI!
11-09-2015 19:33
Google News

Basın açıklamasına katılan sendika temsilcileri, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

“CİZRE’DE 6 GÜNDE 20 İNSAN ÖLDÜ”

Atatürk Parkı’nda yapılan açıklamada, üzerinde Kürtçe ve Türkçe “Cizre’ye sessiz kalma” yazılı dev pankart açıldı. Basına konuşan SES Başkanı Mustafa Yurtsever “AKP’nin 7 seçim öncesi başlattığı gerginlik siyaseti, 7 Haziran’da ters tepmiş, Türkiye halkları bu gidişata dur demiştir. Fakat önceki bütün seçimlerde, milli iradeye saygı duyulmalı diyen hükümet, seçim sonuçlarını milli iradenin tecellisi olarak görmemiş, sonuçlar istediği gibi olana dek seçimleri tekrar ettirme çabası içine girmiştir. Seçimlerin tekrar edileceği netleşince, operasyonlar ile ülke, istikrarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Cizre’de uygulanan sokağa çıkma yasağı 7. gününe girdi, 6 günde 20 sivil vatandaş katledildi. Bunlar yaşanırken Türk medyasının kör ve sağırı oynaması, olayın bir operasyon olduğu şüphesini güçlendirmektedir. Provokasyonların son bulması, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması ve Abdullah Öcalan ile görüşmelerin tekrar başlatılmasını talep ediyoruz” dedi. Basın açıklamasından sonra grup, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

BASIN AÇIKLAMASINDAN SONRA İFADE VERDİLER

Açıklamaya katılanlar, oturma eyleminin ardından polis tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen sendika temsilcileri, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete