YAŞAM

ÖNCE TARLADA İŞÇİ, SONRA EBRU SANATINDA KURSİYER…

Batman merkeze bağlı Çevrimova Köyü’nde yaşayan kadınlar ev ve tarla işlerinden arta kalan zamanlarını ebru kursunda geçiriyor.

ÖNCE TARLADA İŞÇİ, SONRA EBRU SANATINDA KURSİYER…
26-06-2021 00:41
Google News

TARLA İŞİNDEN SONRA EBRU KURSUNA GİDİYORLAR
Batman Halk Eğitim Merkezi ile Çevrimova İlkokulu iş birliğiyle 3 ay önce elişi atölyesinde ebru kursu açıldı. Ev ve tarla işleri ile çocuk bakımından arta kalan zamanlarını kursta değerlendiren 12 kadın, ebru sanatının öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Çevrimova İlkokulu Müdürü Veysi Menekşe, okulda çeşitli sanatsal etkinlikler düzenlediklerini ve bunlardan birinin de ebru eğitimi olduğunu söyledi. 
“EL BECERİLERİ ÇOK GELİŞMİŞ”
Köydeki kadınları eğitim ve öğretim sürecine dahil edebilmek için ebru kursunu açtıklarını belirten Menekşe “Kadınlar ebru çalışması yaparken zevkli bir vakit geçiriyor. Köydeki kadınlar el becerileri konusunda çok yetenekli. Sanatı köye taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her bireyin sanatla uğraşması gerekiyor. Bu sürece kadınlarımızı dahil ettiğimiz için mutluyuz” dedi.
Usta Öğretici Necla Yelken de kadınların çok hevesli ve öğrenmeye meraklı olduğunu anlatarak, kursa 12 kadının katıldığını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Mayıs 2024 e-gazete