GÜNDEM

“ÖNCELİĞİMİZ TEMİZLİK, ASFALT VE TRAFİK SORUNU”

KHK ile Batman Belediyesi’ne atanan Başkan Vekili Ertug Şevket Aksoy, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

“ÖNCELİĞİMİZ TEMİZLİK, ASFALT VE TRAFİK SORUNU”
21-10-2016 21:04
Google News

2 aydır Batman belediyesi Başkan Vekili olarak görev yapan Aksoy, önceliklerinin, şehir içi trafik akışı sorununu çözmek, yeşil çevre ve parklar kazandırmak ve sokakları asfaltla buluşturmak olduğunu söyledi.

25 YENİ OTOBÜS GELİYOR

Ulaşım sorununa ilişkin konuşan Aksoy “Aralık’ta 25 adet otobüsü kente kazandırarak taşımacılık sorununu hafifleteceğiz. Otobüs renklerini, halkın önerisi ile belirleyeceğiz. Öte yandan Çevre Bakanlığından 2 adet çöp kamyonu, 2 adet süpürge aracı ve 2 adet vidanjör gönderilecek” dedi.

TEKNİK HEYET, İLUH DERESİNİ İNCELEYECEK

Kentin kanayan yarası olan İluh Deresi için köklü çalışma yapılacağını söyleyen Başkan Vekili Aksoy “Çevre ve Orman Bakanlığından 8 kişilik teknik bir ekip, İluh Deresinde inceleme yapacak. Islah çalışmaları buna göre belirlenecek” dedi.

HAVAMANİA SORUNU MASADA

Aksoy, Batman’da inşaat sektöründe sıkıntılar yaşatan havamania sorununa ilişkin “Ankara’daki girişimlerimiz sonuç verdi. Havamania sorununu çözmek için teknik bir firmayla anlaştık. Bu firma kod yükseklik hesapları yaparak, 6–8 ayda bu soruna çözüm getirecek” dedi.

İLÇE OTOGARI TAŞINIYOR

İlçe Otogarını, Eski Sebze Haline taşımayı öngördüklerini belirten Aksoy “Önümüzdeki günlerde etüt çalışması yapılacak, anketlerden çıkacak sonuca göre İlçe Otogarını Eski Toptancı Haline taşıyacağız” dedi.

YILMAZ GÜNEY SİNAMASINA MODERN GÖRÜNÜM

Aksoy, Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda yapılacak bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin de “Modern bir görüntü için burada çalışma yapacağız” bilgisini paylaştı.

TASARRUF EDEREK YAPIYORUZ

Yöneltilen soru üzerine, bütçe ve kaynakların nereden temin edildiğine ilişkin açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Ertug Şevket Aksoy “Merkezi yönetimden şu ana kadar tek kuruş para almadan 2 aydır çalışıyoruz. Tasarruf ederek bu hizmetleri yapıyoruz. İller Bankasından gelen ödenek ve yapılacak tasarruflarla bu kentte çok iyi hizmetler yapılabilir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete