EĞİTİM

“ÖNCELİĞİMİZ TIP FAKÜLTESİ KURMAK”

Sonsöz Gazetesi, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’u Merkez Kampusteki makamında ziyaret etti. Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ercan Atay ve Yazı İşleri Müdürü Ubeyd Baş’ı ağırlayan Rektör Durmuş, üniversiteyle ilgili soruları yanıtladı.

“ÖNCELİĞİMİZ TIP FAKÜLTESİ KURMAK”
04-07-2017 19:54
Google News

“TIP FAKÜLTESİ KURMAK KOLAY”

En büyük isteğinin üniversiteye Tıp Fakültesi kazandırmak olduğunu belirten Rektör Durmuş, “Birinci önceliğimiz kentimize Tıp Fakültesini kazandırtmaktır. Tıp Fakültesi, diğer fakültelerden daha kolay kurulabilir. Çünkü Batman’da çok sayıda uzman doktor var, bu uzman doktorlarımıza doçentliklerini tamamlamak için fırsat tanıyarak Tıp Fakültesinde bu arkadaşlarımızdan faydalanılabilir. Tıp Fakültesinin kurulması, siyasilerin çabası ve bürokrasiye kalmıştır” dedi.

“HİZMET EDENLERİ SIRTIMDA TAŞIRIM”

Batman’a ve üniversiteye hizmet edenleri sırtında taşımaya hazır olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Durmuş “Batman Üniversitesi için uğraşan kim olursa olsun onu sırtımda taşımaya hazırım. Batman’a kim hizmet ederse bu memleketin öz evladıdır. Üniversitemize mikro milliyetçiğin sıçramasından korkuyoruz. Mikro milliyetçilik adı altında kişi milliyetçiliği yapılıyor. Bu tür davranışlarla bir yere varamayız. Şehrimize yazık olur. Şehrimizin ve üniversitemizin daha çok gelişmesi için dışardan öğrencilerin gelmesi şart. Dışardan gelen öğrenci, kültür transferini sağlar” şeklinde konuştu.

“SANAYİNİN GELİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR”

Batman’ın konum itibarıyla önemli bir yerde bulunduğunu hatırlatan Rektör Durmuş “İpek Yolunun kenarında bulunan kentimizde, üretime dayalı sanayi geliştirilmelidir. Batman-Mardin yolunun Batman Üniversitesi yolu ile Savur Yoluna bağlanması ile Mardin’e giden yol kısalmış olur, Batman daha hızlı gelişebilir. Potansiyel olarak Batman, ikinci Gaziantep olabilir. Bu fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

“VELİLER, KAMPUSTE GEZEBİLECEK”

Şehir ile üniversitenin bütünleşmesi için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıklayan Rektör Durmuş “Artık şehir ile üniversite, bütünleşebilmeli. Şehir ve üniversite birbirini kabul edip, bütünleşmez ise ne şehir ne de üniversite tek başına hiçbir şey yapamaz. Üniversite, şehre lokomotif olamaz. Bu yüzden üniversiteyle şehri bütünleştireceğiz. Bu yönde, velilerimizin üniversiteye daha rahat girmesi için üniversite giriş kartları vereceğiz” dedi.

“125 BİN AĞAÇ DİKTİK”

Üniversitenin ağaçlandırılması konusunda 125 bin adet ağaç diktiklerini de sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Durmuş, “Kampuste 125 bin ağaç diktik. Hedefimiz bu sayıyı 1 milyona çıkararak, üniversitemizi ormanlık alana dönüştürmek. Üniversite olarak kapılarımız vatandaşlarımıza daima açıktır. Gelsinler kampuse, kendileri ve çocukları için birer ağaç diksinler. İnsanlar, böylelikle üniversiteyi kendine daha da yakın hissetmeye başlar ve sahiplenme duygusu oluşmaya başlar” açıklamalarında bulundu. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete