SAĞLIK

Onkoloji Merkezinin temeli atılıyor

Batman Valiliği, Pazar Günü Saat 15.00’da Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi (OTTM) Hizmet Binası için temel atma töreni yapılacağını duyurdu.

Onkoloji Merkezinin temeli atılıyor
08-09-2023 14:55
08-09-2023 15:02
BATMAN
Google News

Açıklamada “Onkoloji kliniklerine il içi ve il dışından başvuran hastaların aldığı onkolojik tedavinin önemli bir bileşeni olan PET-CT ve LİNAC cihaz eksikliklerinin giderilerek il dışına sevklerin önüne geçmek ve Siirt, Mardin, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl gibi çevre illere de bu hizmet verilerek, sevk yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. Hizmet binası 1 yılda tamamlanacak, merkezde, ilimizde ilk defa PET/CT ve LİNAC hizmeti sağlanmış olacaktır. Hastalarda oluşan maddi ve manevi kayıp ve zorluklar azalacak, yaşam kalitelerini arttıracaktır. Teşhis ve tedavi süreçlerinde başarı sağlanarak olası can kayıpları önlenebilecektir” denildi.

SEVK SAYISI 3 BİNLER’DE

Onkolojik tıbbi cihaz eksikliğine bağlı yıllık ortalama sevk sayısının 3 Bin 785, il dışından ilimize onkoloji polikliniğine gelen hasta sayısının ise 2 bin hasta olduğu belirtilirken “Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi (OTTM)’nin tamamlanmasıyla birlikte sevklerin önüne geçilmiş olacak ve çevre illerden gelen hasta sayısında da artış yaşanacaktır. Bina tamamlandığında hastalarımız mevcut hastanemize girmeden tüm işlemlerini bu binada yapabilecek. Bina, 1.950 metrekare kapalı alanda yapılacak, 700 metrekare oturma alanı ve 88 oda ve 20 koltuklu kemoterapi tedavi ünitesi olacaktır. 5 Haziran’da bina yapım işi ihalesi yapılmış olup, 18 Ağustos'ta  yer teslimi yapılmıştır. Bina, 10 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanacaktır” denildi (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete