GÜNDEM

ONLAR ARTIK İŞSİZ

İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Batman’da 6 ay süreliğine kurumlarda görevlendirdiği temizlik ve güvenlik personellerinin görev süreleri Cuma Günü doldu. İşsiz kalan vatandaşlar, kara kara düşünmeye başladı.

ONLAR ARTIK İŞSİZ
22-06-2020 20:34
Google News

 

ARTIK İŞSİZLER

İŞKUR’un, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumları ve Müftülüğe bağlı dini kurumlarda temizlik ve güvenlik personeli olarak çalıştırdığı personellerin 6 aylık görev süreleri sona erdi. İşsiz kalan vatandaşlar, gazetemize ulaşarak seslerini duyurmak istedi.

OKUL VE MEDRESELERİN, SÜREKLİ İŞÇİLERE İHTİYACI VAR

Okul, öğrenci yurtları ve medreselerde sürekli güvenlik ve temizlik personeline ihtiyaç olduğunu belirten vatandaşlar, görev sürelerinin sona ermesinden duydukları üzüntüyü dile getirirken, kadro hayali kurdu. Görev sürelerinin uzatılmasını isteyen vatandaşlar “oysa okulların, yurtların ve medreselerin sürekli personele ihtiyacı var. Güvenlik ve temizlik, önemli kalemler. Bu kurumlarda daimi personeller bulundurulması, temizlik ve güvenliğin, daimi personellerin denetimde olması gerekiyor. Ama bizim görev süremiz 6 ayla sınırlandırılıyor. Bizim tek hayalimiz, daimi bir iş. 6 ay sona erdi ve işsiz kaldık. Kara kara düşünüyoruz, bundan sonra ne yapacağız? Ailemize nasıl bakacağız? Kimin eline bakacağız? Lütfen görev sürelerimizi sürekliye dönüştürün” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete