SİYASET

"ÖNÜMÜZ KESİLMEK İSTENİYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Birlik Vakfı Batman Şubesi’nce düzenlenen Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü Çalıştayı’na katılmak üzere Batman’a geldi.

"ÖNÜMÜZ KESİLMEK İSTENİYOR"
28-01-2018 18:53
Google News

“ÇALIŞTAY YERİNE İSTİŞARE TOPLANTISI”
Kültür Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenen çalıştayda konuşan Kahraman “Programın adının, çalıştay yerine istişare toplantısı olmasını tercih ederim. Bu 'tay'ları pek tutmuyorum. Çünkü taylar bazen çifte atar. Yeni kelimelerle eskiyi bozmayı uygun bulmuyorum. Kelimeler kültür taşır, kelimeleri değiştirirseniz eskiyle bağı kesersiniz. O yüzden bu programa Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü İstişare Toplantısı diyorum" dedi. 

“TÜRKİYE’NİN HER FIRSATTA ÖNÜ KESİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Türkiye'nin her fırsatta önünün kesilmeye çalışıldığını vurgulayan Kahraman, "'Batı bizi çok seviyor aman anayasanızı değiştirmeyin, sakın ha sizin için daha iyi olur diyor. Yeni Türkiye istenmiyor. Eski Türkiye devam etsin istiyorlar. Bir petrol şehrindeyiz, petrol bizimdi. İttihat Terakki belası, bölgeyi millileştirdi, dört sene sonra şer şirketine sattı bizi. Bir hicran yarasıdır. Düşünün petrol ülkesi olan bir Türkiye'yi.  Önümüz hep kesilmek istendi. Dünya çelme takıyor, takacak, çünkü devletlerin menfaatleri var. Ama biz uyanık olacağız. Kendimize güveneceğiz. Recep Tayyip Erdoğan, o yolda yürüyor. Bir dünya lideri, dik duruyor Allah ondan razı olsun. Gençler eğilmiyor, eğilmediğiniz takdirde karşıdaki size eğilir. Büyüklüğümüzü bileceğiz" dedi.
"ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ"
Türkiye'nin 1960–2016 tarihleri arasında 17 darbe gördüğünü kaydeden Kahraman, 15 Temmuz darbe girişiminin 17. darbe girişimi olduğunu hatırlatarak “15 Temmuz darbe teşebbüsü, 17. darbe teşebbüsüdür, 1960–2016 arasında. Bunların kimi biliniyor kimisi bilinmiyor. Bütün bunlar ilerleyemeyelim, gelişmeyelim diye yapılıyor ama biz gelişiyoruz, kervan yürüyor. Her şeye rağmen Türkiye, gelişmeye devam ediyor. Bu darbelerin Türkiye'ye minimum 381 milyar dolar maliyeti olmuştur. Her bir darbe bir ameliyattır. Her bir darbe vücutta iz bırakır ama inşallah bir daha vücudumuz çizilmeyecektir. 15 Temmuz'da meydanlar doldu, dik duracağız ve yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı. 
“BÜYÜK DEVLET DEDİK, O HEDEFE ULAŞIYORUZ”
İyi noktalara ulaşılacağını belirten Kahraman, "72 şehidimiz var Fırat Kalkanında. Şimdi yine oradayız. Ölüm haktır ama onlar Peygamberimize komşu oldular. İyi noktalara ulaşacağız, büyük gelişmeler sağlayacağız, 2025 hedefine ulaşıyoruz. Büyük devlet dedik, o hedefe ulaşıyoruz. Durmak yok yola devam" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Birlik Vakfı Batman Şubesi Başkanı Hamdullah Tüzün, TBMM Balkanı Kahraman'a tablo hediye etti. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete