EĞİTİM

ORGAN BAĞIŞIYLA İLGİLİ STANTLAR AÇILDI

ORGAN BAĞIŞIYLA İLGİLİ STANTLAR AÇILDI

ORGAN BAĞIŞIYLA İLGİLİ STANTLAR AÇILDI
05-11-2014 19:16
Google News

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde, 03–09 Kasım Organ ve Doku Bağış Haftası kapsamında bilinçlendirme eğitimleri veriliyor.

Düzenlenen etkinliklere yönelik bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbı Hizmetler Başkanı Op. Dr. Ercan Seven “Batman Bölge Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kozluk, Gercüş ve Sason Devlet Organ ve Doku bağışı bilincini geliştirmek için stantlar açıldı ve eğitimler veriliyor” dedi.

HER ORGAN BİR HAYATTIR

Ülkemizde nakli yapılan organlarla ilgili bilgi veren Seven “Ülkemizde nakli yapılan organlar böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve ince bağırsaktır. Nakli yapılan dokular ise kalp kapağı, kornea, kemik (ekstiremite), deri (yüz nakli) ve kemik iliğidir. 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes organlarının tümünü veya bir bölümünü bağışlayabilir. Bağışlanan organlar öncelikle kan grubu ve doku uyumuna, yaş, boy ve kilo gibi kriterler ayrıca tıbbi aciliyet durumuna göre belirlenir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?