TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali başladı

Diyarbakır'da "19'uncu Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali", İstanbul Devlet Tiyatrosunca "Uçmak-Hezarfen Ahmed Çelebi" adlı oyunun sahnelenmesiyle başladı.

Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali başladı
07-10-2023 15:44
07-10-2023 15:45
Google News

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali" 19'uncu kez tiyatroseverlerle buluştu.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Orhan Asena Sahnesi'nde İstanbul Devlet Tiyatrosunca "Uçmak-Hezarfen Ahmed Çelebi" oyunuyla başlayan festivalde, 7 oyun sahnelenecek.

Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde de yer alan Hezarfen Ahmed Çelebi'nin hikayesini anlatan iki perdelik oyuna, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Festivalde konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, bazı coğrafyaların geleneği ve tarihi gereği, sanat ve kültürle yoğrulduğunu söyledi.

Burada insanların doğumlarından itibaren kendilerinden önce gelen yüzlerce kuşağın mirasını içlerinde hissettiğini aktaran Karadağlı, "Onların acıları, sevinçleri, hayalleri dilden dile söylenen şiirle, türküyle ya da bir ağıtla karşımıza çıkar. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehrimiz Diyarbakır'ın yetiştirmiş olduğu çok kıymetli bir yazar, şair ve hekim olan Orhan Asena'ya hürmeten yazarlarımızın kaleminden çıkan özgün, zengin ve bizden eserlerin sahnelenmesinin önemi ve değerli bilinciyle her yıl düzenlediğimiz festivalin 19'uncu kez yaşamanın haklı gururunu yaşıyoruz." dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete