HASANKEYF

Orman İşletme’de büyük hamle

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman İşletme Genel Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında dikilen 150 bin fidanla Ilısu Baraj Gölü Havzasında erozyon önlenecek.

Orman İşletme’de büyük hamle
16-05-2022 11:59
16-05-2022 12:34
BATMAN
Google News

1071 HEKTARLIK ALAN AĞAÇLANDIRILACAK

Batman'ın Hasankeyf İlçesinde geçen yılın sonunda hayata geçirilen Hasankeyf Toprak Muhafaza ve Erozyon Kontrol Projesi ile Ilısu Baraj Gölü Havzası kıyısında bulunan 1071 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Proje kapsamında 150 bin fidanın dikildiği orman sahasında 140 binden fazla tohum da toprakla buluşturuldu. Fıstık çamı başta olmak üzere, Siirt fıstığı, zeytin, badem ve meşe gibi gelir getirici türlerden oluşan alan gelecekte bölgede yaşayan vatandaşlara da ekonomik açıdan katkı sunacak.

HASANKEYF DAHA YEŞİL OLACAK

Batman Orman İşletme Müdürü Huriye Öztürk, daha yeşil bir Hasankeyf için gerçekleştirilen proje ile belirlenen alanda 150 bin fidan dikildiğini ve 140 bin tohumun toprakla buluştuğunu belirtirken “Fıstık çamı ileride köylülerimizin yararlanabileceği bir türdür. Ayrıca köylülerimize katkı olarak ulaşım yollarının da yapılmış olması çok önemli. Çünkü 1071 hektarlık ağaçlandırma sahası içerisinde vatandaşların ekip dikebilecekleri tarım arazileri de mevcut. Onlara da ulaşım sağlandı. Bu nedenle hem köylüye katkı sağlayacak hem de orman açısından da entegre bir çalışma yapıldı. Projeyle bölgeye hem doğal bir güzellik kattık hem de gelecekte turizm açısından değerlendirilebilecek bir alan oluşturduk” dedi.

HASANKEYF’E 25 BİN FİDAN DİKİLDİ

Yeni yerine taşınan Hasankeyf İlçesinde de yeşil alanların artırılması amacıyla ağaçlandırma çalışması yaptıklarını bildiren Öztürk “25 binden fazla boylu fidan diktik ve ağaçlandırılan alanlarda sulama çalışmaları başlattık” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete