KOZLUK

ÖRNEK KÖY PROJESİ, KALETEPE’DE HAYATA GEÇİRİLDİ

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) tarafından yürütülen Örnek Köy Projesi, Batman’ın Kozluk İlçesine bağlı Kaletepe Köyü’nde uygulandı. Proje kapsamında köyün elektrik şebekesi sıfırlandı.

ÖRNEK KÖY PROJESİ, KALETEPE’DE HAYATA GEÇİRİLDİ
29-09-2016 21:50
Google News

30 YILLIK ELEKTRİK ŞEBEKESİ YENİLENDİ

Kaletepe Köylüleri, DEDAŞ’ın Örnek Köy Projesi kapsamında, elektrik sayaçlarının, meskenlerin dışına çıkarılmasını kabul etti. Proje kapsamında 30 kişilik DEDAŞ Ekibi, köyde 3 gün aralıksız çalışma yürüttü. Çalışmalara ilişkin verilen bilgide “Ekiplerimizce, 30 yıllık eski elektrik şebekesi, tamamen yeniledi, eskiyen 75 ağaç direk yenilenirken, 57 adet de yeni beton direk dikildi. Açık iletkenler sökülerek, yerlerine kapalı iletkenler takıldı, trafoların bakımı yapıldı ve kayıt dışı kullanımın önlenebilmesi için abonelere ait sayaçlar, direk üstü sayaç otomasyon panolarında toplandı. Köydeki tüketiciler, tüketimlerini görebilsinler dite eski sayaçlar, kılavuz olarak bırakıldı. İsteyenlere ise internet üzerinden tüketimlerini kontrol edebilmeleri için şifre verildi. Bu arada direklere takılan 100 armatür ile köy medyanı ve sokaklar Avrupa standartlarında aydınlatıldı” denildi.

BATMAN GENELİNDE KAYIT DIŞI KULLANIM YÜZDE 80

DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek, 30 yıldan bu yana kullanılan ve artık eskimeye başlayan mevcut şebeke nedeniyle kent merkezinde olduğu gibi kırsalda da zaman zaman istenmeyen sorunların yaşandığını belirterek “Örnek Köy Projesi, kırsaldaki sorunları çözmek için hayata geçirildi. Yenilenen hatlar, kayıt dışı elektrik kullanımını önleyerek ülke ekonomisine de katkı sunuyor. Çünkü verilere göre Batman genelinde kayıt dışı kullanım, yüzde 80’lerde. Örnek Köy Projesi ile köylerdeki elektrik sorunlarını sıfırlamak istiyoruz. Köylüler, elektrik sayaçları evin dışına çıkarılacak diye projeye sıcak bakmıyordu ama yatırımları ve kesintisiz elektriği görünce bu dirençlerinden vazgeçmeye başladılar. Bu olumlu yaklaşımlarında dolayı Kaletepelilere teşekkür ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete