EĞİTİM

ORUÇ TUTAN ASTIM HASTALARINI UYARDI!

Batman Medicalpark Hastanesi’nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Esra Karakaya, Ramazan Ayı nedeniyle astımlı hastalara yönelik önemli uyarılarda bulundu.

ORUÇ TUTAN ASTIM HASTALARINI UYARDI!
29-05-2017 20:25
Google News

ASTIM ATAKLARI GELİŞEBİLİR

Ramazan Ayında tutulan orucun, uzun süre açlık ve susuzluğa yol açacağını belirten Karakaya, solunum sisteminde özellikle akciğerlerdeki sekresyonların  yoğunluğunun artması ile astım ataklarının ortaya çıkabileceğini ifade etti. Ramazan’da astım hastalarının daha çok su tüketmesi gerektiğini savunan Dr. Karakaya “Bronşlardaki sekresyonların atılımını en kolayı  su sağlar. Uzun süren açlıklar sonucu düşen kan şekerinin, birden fazla yemek yiyerek yükselmesi, reflüyü tetikler, astım atakları ortaya çıkar. Astımlı oruç tutan hastalar dikkatli beslenmeli, azar azar ve aralıklarla yemelidir. Çok ağır ve yağlı besinler tüketmemelidir. Geç saatlerde yenilen yemeklerde reflüyü tetikleyeceğinden, yemekten hemen sonra yatılmamalıdır” dedi.

Sigara bağımlılarını da uyaran  Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Esra Karakaya “Oruç nedeniyle gün boyunca sigara içilmemesi ve iftardan sonra bu açığı kapatmak için fazla içme isteği astımlı hastalar için tehlikelidir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete