GÜNDEM

OSB’DE 2 BİN 600 KİŞİ İZSİZ KALACAK

Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan işadamları, yaşadıkları sorunları rapor haline getirip Başbakan Ahmet Davutoğlun’a gönderdi.

OSB’DE 2 BİN 600 KİŞİ İZSİZ KALACAK
03-02-2016 20:00
Google News

Ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getiren yatırımcılar, çözüm bulunamazsa 2 bin 600 çalışanın işsiz kalacağını bildirdi.

FABRİKALAR KAPANMANIN EŞİĞİNDE

Bölgede yaşanan olaylar ve sokağa çıkma yasaklarının yatırımlarını ve işlerini olumsuz etkilediğini belirten işadamları, olayların son bulmaması halinde fabrikalarını kapatmak zorunda kalacaklarını dile getirdi. İşyerlerine sigorta yaptıramadıklarını ve çeklerini tahsil edemediklerini belirten işadamları, ürettiklerini ihraç edemediklerini söyledi. Yaşadıkları sorunları rapor haline getiren 45 işadamı, rapora imza atarak Başbakan Davutoğlu’na gönderdi. İşadamı Nihat İpekyüz, Batman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayicilerle bir araya gelerek bölgede yaşanan sorunları rapor haline getirdiklerini ve raporu Başbakan'a vereceklerini kaydetti.

“ÇÖZÜM BULUNAMAZSA 2 BİN 600 ÇALIŞAN İŞSİZ KALACAK”

Organize Sanayi Bölgesi'nde ciddi sıkıntılar yaşandığını vurgulayan İpekyüz “Burada 2 bin 600 çalışan var, eğer çözüm bulunamazsa bu insanlar işsiz kalacak. Biz şu an ihracat yapamıyoruz. Depolarımız dolu ürün, gönderemiyoruz. Habur sınır kapası açıldı ancak hala yeterli seviyede değil. Araç bulamıyoruz. İş yerlerimize sigorta yapamıyoruz. Bankalar kredi vermiyor. Bölgedeki sanayilerin desteklenmesi gerekiyor. Çünkü biz yeni bir sanayiyiz. Bu yatırımlar çözüm süreci ile beraber arttı. Bu sanayilerin çoğu yeni yeni üretime geçti. Bunlar desteklenmese daha başlamadan yaptıkları hamle son bulacak” dedi.

“SORUNLAR HEPİMİZİN BİLDİĞİ OLAYLARDAN KAYNAKLANIYOR”

Yaşanan sorunların, bölgede yaşanan olaylardan kaynaklandığını belirten İşadamı İpekyüz, “Bölgemizdeki sanayicilerin desteklenmesi gerekiyor. Bütün bu sorunlar, hepimizin bildiği olaylardan ve durumdan kaynaklanıyor. Şu an insanların bu bölgeye bakışları değişti. Biz mal alırken ve satarken sıkıntı yaşıyoruz. Bundan dolayı bu sorunlar yaşanıyor. Çözüm sürecinde bölgeye huzur gelmişti. İnsanlar yatırım yapmaya başlamıştı. İnsanlar ileriye yönelik yatırımlar yapmaya başlamıştı. Birçok yabancı, bölgede yatırım yapmak istiyordu. Ama şu an gelemiyorlar. Mevcut yatırımcılar da ya gidecek ya da iş yerlerini kapatacak. Yatırımlar bölgeseldir. Daha çok Irak ve yakın illere mal satan fabrikalar mevcut. Yakın illerin çoğunda sokağa çıkma yasakları var” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete