GÜNDEM

OSB’DE KARAKOL AÇILDI

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen Jandarma Karakolunun açılışı yapıldı.

OSB’DE KARAKOL AÇILDI
02-06-2021 13:45
Google News

 

Batman Beşiri İlçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde Örmegöze Jandarma Karakolunun açılışı yapıldı. Açılışa, Batman Valisi Hulusi Şahin, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tüm General Fuat Güney, Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir katıldı.

OSB’DE 35–40 BİN İSTİHDAMI GÖRECEĞİZ

Vali Şahin “Batman Organize Sanayi Bölgesi, hızlı bir büyüme trendi içinde. 2018 yılının sonlarında ben göreve başladığımda burada yaklaşık 70 kadar fabrika ve 4 bin 800 istihdam vardı. 2019, ekonomik sıkıntısının ve daralmanın olduğu bir yıldı. 2020 yılı da pandemi yılıydı. Buna rağmen Batman Organize Sanayi, gelişim trendini hafifletmeden, aksine hızlandırarak, hem sanayi tesis sayısını hem de istihdam sayısını artırdı. Bugün inşaat halindeki tesisler ve 8 bin kadar istihdamdan bahsediyoruz. Nitekim sadece bir sanayicimiz, 3 bin istihdam taahhüt etti. 35–40 bin istihdamı Batman Organize Sanayinde 2–3 yıl içersinde göreceğiz. Bunun üzerine diğer sanayi tesislerini de eklerseniz ciddi bir istihdam olanağı sağlanacaktır. Genç nüfusun bu kadar fazla olduğu, nüfusun her yıl artığı ve iş sizliğin en büyük problem olduğu bu şehirde en kıymetli şey, istihdama yönelik yatırımlar yapmaktır” dedi.

BEŞİRİ JANDARMA KOMUTANLIĞINDAN HİZMET ALINMASI SIKINTI OLUŞTURUYORDU

Organize Sanayi’nin, Beşiri Jandarma İlçe Komutanlığından hizmet aldığını ancak 8 bin istihdam ve giriş yapan araçlar düşünüldüğünde Beşiri’den hizmet alınmasının sıkıntılara yol açtığını hatırlatan Vali Şahin “Organize Sanayi Bölge Yönetimi olarak tüm binanın baştan sona kadar yapımını ve arsası olmak üzere tüm işlerini üstlendik. Açılışını yaptığımız bu tesise kavuşmuş olduk” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete