ROPÖRTAJ

“ÖTEKİLEŞTİRMENİN OLMADIĞI BİR PARTİ”

24 Haziran Seçimlerine çok kısa bir süre kaldı.

“ÖTEKİLEŞTİRMENİN OLMADIĞI BİR PARTİ”
12-06-2018 21:20
Google News

 

Milletvekili Adaylarını size tanıtmaya devam ediyorum.

Çünkü he bir oy çok önemli.

Doğru adayları seçin, istiyoruz.

Bu yüzden seçim gününe kadar söyleşilerim sürecek.

İkinci konuğum, İyi Parti Batman Milletvekili Adayı Kısmet Çelik.

Genç ve mütevazı bir isim.

Hedefleri var.

Sorularıma kısa ve net yanıtlar verdi.

Siz Sayın Çelik’le söyleşimizi okurken, ben yeni söyleşi için kolları sıvadım.

Keyifli okumalar…

 

-Sizi tanıyalım önce…

“1984 Batman Doğumluyum. Habizbini Aşiretindenim. Ama aşiretçilik yapan biri değilim. Bütün aşiretlere eşit mesafedeyim. İnsana insan olduğu için önem verenlerden biriyim. Sigortacıyım. Sigorta sektöründe teknik müdürlük yaptım. Aynı zamanda İyİ Parti Batman Kuruculuğu ve İl Başkanlığını yaptım. Evli ve 2 çocuk babasıyım”

-Sigortacı bir işadamısınız. Peki, neden siyaset?

“Bir idealim vardı. Hukukçu olmak isterdim. Yaşam şartlarımdan, omuzlarımdaki yük ve sorumluluklardan dolayı olsa gerek, hukuk okuyamadım. Küçük yaşlarda çalışma hayatına başladım. Yaşantım, sorunlarla içli dışlı olmamı beraberinde getirdi. Çözüm arayışlarım oldu. Yaşadığım kente kayıtsız kalabilen biri de değilim. Kentin sorunlarını tartışır, çözümlerin neler olması gerektiğini değerlendiririm. Haliyle siyasetçi bir yapıya sahip olduğum söylenebilir. Ailemin ve çevremin önerisiyle siyasete girdim. İyi Parti’ye gönül verdim. Önce Batman’da Kurucu İl Başkanı oldu, şimdi de Milletvekili Adayı…”

“BU PARTİDE ÖTEKİLEŞTİRME YOK”

-Neden iyi Parti?

“Irkçılık yapmadığı için. Öteleştirme yapmadığı için, tüm insanlara eşit davrandığı için İyi Parti. İnsanlığa önem verdiği için, insanlara insan olduğundan dolayı değer verdiği için. Bu partide ırk ayrımı, ötekileştirme yok. Eşit adalet sistemine ait bir yaşam biçimini benimsiyor. Genel Başkanımız Meral Akşener de kitleleri etkileyebilen, hitabeti iyi, Türkiye’deki süreci iyi analiz edebilen biri. Gerçek bir abla, bir anne görevi yapıyor. Bütün İl Başkanlarından tutun, bütün herkese karşı, Türkiye’de yaşayan bütün halka karşı, bir ana şefkatiyle, bir abla şefkatiyle yaklaşıyor. Bunlardan dolayı İyi Parti”

“İYİ PARTİ’YE BÜYÜK İLGİ VAR”

-Seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor Batman’da?

“Esnaflarımızı tek tek geziyoruz. Kapı kapı, ev dolaşıyoruz. İnsanların hoşgörüsü çok güzel. Bu da bizi memnun ediyor. Umduğumuzdan daha iyi. İyi Parti’ye bakış açıları, beklentilerimizin üzerinde. İnşallah bu, sandığa da yansır”

-342 Bin seçmeni var Batman’ın. Sizce ne kadar oy alırsınız?

Oyla ilgili tahmini rakam vermem doğru olmaz ama Millet İttifakı ile beraber Batman’da 1 vekil çıkaracağımıza inanıyorum. Millet İttifakı vekil çıkaracaksa bu vekil kesinlikle İyi Parti’den yana olacaktır”

“SÖZ VERİYORUM”

-Kentin en önemli eksiği ve sorunu nedir çözüm öneriniz?

“Kesinlikle Tıp Fakültesi, en büyük eksikliğimiz. Başka hastanelere sevkler, ayıbımızdır. Batman, hızla artan nüfusu ile Tıp Fakültesini hak ediyor. 16 Mayıs Batman’ın il oluşunun yıldönümünde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’den Tıp Fakültesi sözünü aldık. Şehrimizin kanayan büyük bir diğer yarası da işsizlik ve uyuşturucudur. İşsizlikten boşluğa düşen gençler, uyuşturucuya bulaşıyor. Bu konuya ciddi eğilip, dört koldan mücadele etmek gerekiyor. Meclise girmem halinde yapacağım ilk icraat de istihdam alanında olacak. Batman’a Tıp Fakültesi kurulması için ve yeni istihdam alanlarının kurulması için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum”

“İNSANLAR GENÇ VEKİL GÖRMEK İSTİYOR

-Son olarak ne söylemek istersiniz?

“Batmanlı seçmenler, sandık başına gittiğinizde iyi düşünerek oyunuzu kullanın.  Bu şehre kim hizmet edecekse, onu seçin. Bir oy’la İyi parti’yi Meclise taşıyamayız demeyin. 1 oy da 1 oydur.  Bütün adayların profillerini inceleyin. Bu kente yakışacak vekili adayını seçin. Biz, bu kente hizmet edeceğimizin sözünü veriyoruz. İnsanlar, genç bir vekil görmek istiyor. İnşallah seçmenler, tercihlerini İyi Parti’den yana kullanırlar”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete