GÜNDEM

OTO SAHİPLERİNE BUJİ BAKIMI UYARISI

Oto Tamir Ustası Osman Özdemir, zamanında değişmeyen bujilerin aracın performansını düşürdüğüne dikkat çekerek, bunun da fazla yakıt yakılmasına neden olduğu vurguladı.

OTO SAHİPLERİNE BUJİ BAKIMI UYARISI
25-01-2017 19:07
Google News

Sürücülerin yakıt tasarrufu sağlamak için buji takımlarını belirlenen sürelerde kontrol etmesi gerektiğini dilde getiren Özdemir, özellikle LPG’li araçların buji bakımlarının sıklıkla yapılması gerektiğini ifade ederek “Bakımlar zamanında yapılmasa performans düşer ve araçta tekleme sorunu yaşanır. Araç daha fazla yakıt yakar. Araç sahipleri aracını kullanmak istiyorsa muhakkak 30 bin kilometrede bir değiştirin. Bazı ustalar bujileri temizleyip takıyor. Temizlemeyin mutlaka değiştirin. Değiştirilirse hem aracın performansı yükselir hem de yakıt tasarrufu sağlanır” dedi.

“LPG’Lİ ARAÇLAR DAHA SIK KONTROL EDİLMELİ”

LPG’li araçlarda buji bakımının daha çok önemli olduğunu vurgulayan Özdemir “LPG’li araçların benzinli araçlardan 10 bin kilometre daha önce bujilerinin değişmesi lazım. Buji bakımı yapılmadığı takdirde araca bir zarar gelmez ancak daha çok yakıt yakmasına neden olur ve performanstan düşer. Eğer araç sahibi yakıt tasarrufu sağlamak istiyorsa her 15 ila 20 bin kilometrede bir bujilerini kontrol etsinler, bunu da kendileri değil işin ehli ustalar veya servislerde gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete