GÜNDEM

Otobüs sayısının artırılması isteniyor

Batman’da şehir içi toplum ulaşım araçlarının yetersiz olduğunu dile getiren öğrenci ve vatandaşlar, yetkililerden araçların sayısının arttırılmasını talep etti.

Otobüs sayısının artırılması isteniyor
05-10-2023 15:27
05-10-2023 15:31
BATMAN
Google News

Büyükşehir olmaya aday olan nüfusu 500 bine yaklaşan Batman’da her gün binlerce vatandaş toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Okulların açılması ile birlikte okula gidiş ve çıkış saatlerinde toplu taşıma araçları ile duraklarda yoğunluk yaşanıyor. Kent genelinde on binlerce araç trafiğe çıkarken kent içi toplu taşımada kullanılan toplu taşıma araçları öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalıyor. Sabah ve okul çıkışlarında en yoğun yolcu sayısına ulaşıldığında kapasitesinin üstünde yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarında aşırı sıkışıklık yaşandığını ve mağdur olduklarını belirten öğrenciler, toplu taşıma araçları ile birlikte seferlerin sayısının artırılmasını istiyor.

OTOBÜSLERDE YER BULAMIYORUZ

Üniversite öğrencileri “Okula gelmemiz çok sıkıntılı oluyor. Otobüslerde yer bulamıyoruz, bulduğumuzda da üst üste biniyoruz. Bizler daha iyisini hak ediyoruz. 15 dakikada bir otobüs ancak araç geliyor. Şu anda 45 dakika oldu ama daha otobüs gelmemiş. Soğuklar da başladı, bundan sonra evde ne varsa giyinip geleceğiz, çünkü bura başka türlü 30 dakika beklememiz mümkün değil” dedi. (Gülsüm Erdem/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete