GÜNDEM

OTOBÜSLER ÇALIŞMADI, ÇÖPLER TOPLANMADI!

674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman’da 4 Belediyeye kayyum atandı. Kayyum uygulamasını protesto eden Belediye çalışanları, iş bıraktı.

OTOBÜSLER ÇALIŞMADI, ÇÖPLER TOPLANMADI!
15-09-2016 19:35
Google News

İŞ BIRAKTILAR

Batman Belediyesi işçileri, iş bırakarak kayyum uygulamasını protesto etti. Belediye Temizlik İşçileri’nin, kentteki çöpleri toplamaması üzerine ana cadde ve mahalle aralarında çöp dağları oluştu. Çöpler, İl Özel İdaresi ve Karayolları Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından toplanırken, ekiplere polis otosuyla eşlik edilerek güvenlik önlemi alındı. Temizlik hizmetinin yürütülmediği Batman’da, Belediye Ulaşım Hizmetleri’nde çalışan personeller de kayyum uygulamasını protesto etmek için kontak kapattı. Otobüslerin çalışmadığı kentte, yolcular minibüsler tarafından taşındı.

ÖZDEMİR, İŞÇİLER İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanlığının talimatı ile görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, sosyal paylaşım ortamında Belediye personelleriyle ilgili açıklama yaptı. İşçilerin, görevlerine dönebileceğini açıklayan Özdemir “Sendikalarla ve işçi temsilcilerimizle yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda personellerimizin çalışması noktasında onları ikna ettik. Hem personellerimizin ve ailelerinin mağduriyetlerini hem de şehrimizde gelişebilecek olayların önüne geçebilmek için hayırlı olacağı kanısındayız” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete