YAŞAM

Oyun terapisi neden önemli?

Oyun Terapisti Zühal İşi, çocuğu gelişiminde önemli yer edinen oyun terapisi konusunda ebeveynleri bilgilendirdi.

Oyun terapisi neden önemli?
06-01-2023 04:12
05-01-2023 15:42
BATMAN
Google News

ÇOCUĞA GÜVENLİ ORTAM YARATIR

Oyun terapisi hakkında bilgi vere İşi “Oyun terapisi, çocukların kendilerini ifade edebilecekleri, risk alabilecekleri, sosyal kuralları ve sınırları öğrenebilecekleri ve yaşadıkları sorunlar ile başa çıkabilme yollarını keşfedebilecekleri güvenli bir ortam yaratır. Oyun terapisi, çocuklarda görülen ruhsal problemlerin, davranış sorunlarının bu alanda eğitim alan uzman kişi tarafından oyun ve oyuncaklar aracılığıyla tedavi edilmesi iyileştirilmesidir” dedi.

TEMEL AMAÇ, ÇOCUĞUN UYGUSAL DOYUMA ULAŞMASI…

Oyun terapisinin amaçları hakkında bilgi veren İşi “Temel amaç, çocuğun kendini ifade etmesi ve duygusal doyuma ulaşmasıdır. Terapide çocuk, kullanılan oyuncaklar ve materyaller ile kendi dünyasını terapiste açar. Bunun sonucunda da uzman, aile ile çocuk arasında bir nevi köprü olur” ifadelerini kullandı.

2-12 YAŞ ARASI ÇOCUKLARA UYGULANIR

Onun terapisinin haftada bir ya da iki kez olmak üzere düzenli şekilde devam etmesi gerektiğini açıklayan Oyun Terapisti Zühal İşi “Terapinin kaç seans süreceğini çocuğun problemi, gelişimsel dönemi ve terapinin gidişatı etkilemektedir. Çocuğun kişisel gelişimine fayda sağlayarak çocukların bilişsel ve sosyal yönlerinin gelişmesini, kendilerini ve duygularını rahat bir şekilde anlatabilmesini sağlar. Bu terapi, çocuğa oyun yolu ile özgüven ve cesaret sağlar. Çocukların gelişim özelliklerine göre 2–12 yaş arasındaki çocuklara uygulanan bir yöntemdir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete