GÜNDEM

ÖZ YÖNETİM DURUŞMASI, 2. GÜNÜNDE

Batman'da "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle haklarında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 56 kişinin duruşması, 2. gününde devam etti.

ÖZ YÖNETİM DURUŞMASI, 2. GÜNÜNDE
05-05-2016 21:07
Google News

15 Ağustos 2015’te Bağlar Mahallesi'nde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 56 kişi hakkında açılan davanın duruşması, Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda 2. gün de görülmeye devam etti.

EŞ BAŞKAN ÖZDEMİR, SAVUNMA YAPTI

Öz yönetim açıklamasına katıldığı gerekçesiyle hakkında görevden uzaklaştırma kararı verilen Belediye Eş Başkan Sabri Özdemir, Adliye salonunun yetersizliği nedeniyle Kültür Müdürlüğü Salonu’nda kurulan mahkemede savunma yaptı. Özdemir, öz yönetimin, ülkeyi bölmeye yönelik bir talep olmadığını söyledi.

“ÜLKEYİ BÖLME DÜŞÜNCEMİZ YOK”

Abdullah Öcalan’ın Avukatı Mehdi Öztüzün ise yaptığı savunmada “Zulümlere sessiz kalmak cinayet işlemek gibidir. Sason'a insanlar ölmesin diye gittim. Artık toplumsal barışın tesisi için birilerinin bedel ödemesi gerekiyorsa ben bedel ödemeye hazırım ama artık insanlar ölmesin, eşit yurttaşlık temelinde inanlar yaşamını sürdürsün istiyorum. Öz yönetim ilanını yapan hiç bir arkadaşım ülkeyi bölmek gibi bir düşüncesi yoktur. Nasıl ki Başkanlık Sistemi isteniyorsa biz de öz yönetimi savunuyoruz” dedi.

Duruşmanın 1. ve 2. gününde DBP Eski İl Eş Başkanı Songül Korkmaz ve Mehmet Candemir’in yanı sıra Şehmus Azboy, Gülten Tangüner, Sabri Yaman, Zeliha Gönül, Osman Akdağ, Şirin Kaplan, Osman Akta, Gülcemal Erdinç ve Talat Kara da savunma yaptı. Duruşmanın 3 gün süreceği öngörülüyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete