GÜNDEM

ÖZDEMİR “BANKALAR, KREDİDE KOLAYLIK SAĞLAMALI”

Merkez Bankasında faiz koridorunun üst bandı, çeyrek puan düşürülerek yüzde 8,50'ye çekildi, bu indirimle birlikte son altı ayda yapılan toplam faiz indirimi 2,25 puana ulaştı.

ÖZDEMİR “BANKALAR, KREDİDE KOLAYLIK SAĞLAMALI”
24-08-2016 22:31
Google News

Kararı memnuniyetle karşılayan MÜSİAD Batman Başkanı Suad Özdemir “Merkez Bankasından sonra bölgedeki bankalar da kredide kolaylık sağlamalı” dedi.

“BANKALAR, CÜRETKÂR OLMALI”

Konuya ilişkin açıklama yapan Özdemir “Merkez Bankası’nın faiz indirimleri konusundaki bu kararlı tutumu, 15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye ekonomisinin sürüklenmek istendiği uçuruma ve Yeni Türkiye’de yeri olmayan yüksek faiz, yüksek üretim maliyeti ve düşük yatırım tuzağına düşmeyeceğini göstermiştir. Bu karar, bankaların mevcut faiz oranlarına yatırımcı lehine hızlı bir şekilde yansıtılmalıdır. Bankalar tarafından kullandırılan kredilerin maliyetleri düşmedikçe, ekonomik aktivitedeki canlılığın sürdürülebilir olması mümkün değildir. Merkez’den beklentimiz, yalnızca faiz koridorunun üst bandında değil, aynı zamanda politika faizinde de indirime giderek ekonomik büyümeyi ön plana alan adımlar atmasıdır. Bankalar bu bölgedeki insanlara faiz indiriminden daha önemli olan krediler konusunda daha cüretkâr olmalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete