GÜNDEM

ÖZDEMİR “BURADAN ANCAK SEÇİMLE GİDERİZ”

Diyarbakır’ın Silvan ve Sur Belediyelerine kayyum atandığına yönelik yayılan iddialar, dikkatleri Batman Belediyesine çekti.

ÖZDEMİR “BURADAN ANCAK SEÇİMLE GİDERİZ”
09-09-2016 20:26
Google News

Kayyum atanacak illerin listesinde yer alan Batman’da, HDP ve DBP’li Yöneticilerin yanı sıra Belediye Yöneticileri ve Personelleri, Belediye Hizmet Binasına gelerek kayyuma karşı nöbet tuttu. Nöbet eylemi, sabahın ilk ışıklarına kadar sürerken, güvenlik güçleri ise Belediye Hizmet Binasının çevresini, zırhlı araç ve TOMA’larla abluka altına aldı.

BELEDİYE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte dışarı çıkan grup, Belediye binasının önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, Milletvekilleri Saadet Becerikli ve Mehmet Ali Aslan, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, DBP ve HDP İl Yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri destek verdi.

“BÜTÜN DEMOKRATİK HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ”

Halkın oyları ile göreve geldiklerini ve ancak seçimle gideceklerini söyleyen Eş Başkan Özdemir “Atanmadığımız gibi seçilerek buraya geldiysek buradan ancak seçimle gideriz. Bu kukusuzluğa karşı meşru müdafaa demokratik direnme hakkımızı alanlarda belediyelerimizde kullanacağımızı buradan belirtmek istiyorum. Onun için bu hukuksuzluktan bu darbe zihniyetinden vazgeçilmesini bekliyoruz” dedi.

“HALKIMIZA GÜVENİYORUZ”

Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise Belediyelerin yolunu bilmeyen kayyumları kabul etmeyeceklerini belirterek “Kayyumlar, bu halk nezdinde kabul görmeyecek. Bu belediyelere adım atayamayacaklar. Adına Kanun Hükmünde Kararname dedikleri şey, halkın elinin tersi ile Ankara’ya geri göndereceğiz. Biz halkımıza bu konuda güveniyoruz” dedi. Belediyede düzenlene kayyum nöbetinin 2. gününde de devam edeceği açıklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete