SİYASET

ÖZDEMİR’DEN, ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Hastane, Tıp Fakültesi, Millet Bahçesi ve Boğulma Vakaları, tek tek konuşuldu.

ÖZDEMİR’DEN, ÇARPICI AÇIKLAMALAR
03-01-2019 18:55
Google News

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Basını ile toplantıda bir araya geldi.

İl Başkanı A. Akif Gür, Batman Belediye Başkan Adayı Murat Güneştekin, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Bülbül, Kadın Kolları Başkanı Mevlide Bilici ve Gençlik Kolları Başkanı Tolga Genç’in katılımı ile gerçekleşen toplantıda Özdemir, Genel Seçimlerden bu yana Meclis çatısı altında yaptığı çalışmaları anlattı, projelerini bir bir açıkladı.

İLÇE ADAYLARI, OCAK ORTASINDA AÇIKLANACAK

Milletvekili Özdemir, AK Parti İlçe Belediye Başka Adaylarının, Ocak 14’e kadar açıklanacağını kaydederken “Amacımız Batman, ilçe ve beldelerini, Ak Belediyecilikle yönetmek. AK Parti iktidarının 17 yılda ülkeye yaptığı değişim, dönüşüm ve hizmetler ortadadır. Batman gibi iller, yerel belediyeleri yöneten siyasi partiler nedeniyle bu işten layıkıyla faydalanamadı. Kayyum döneminde yapılan hizmetlerle bu, ortaya çıktı” dedi.

“500 YATAKLI HASTANE İÇİN BAKANLIKTAN KARAR BEKLİYORUZ”

Batman’da sağlık alanında yapımı devam eden yatırımların takipçisi olduğunu belirten Özdemir “Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yapımı, bazı sıkıntılardan dolayı biraz gecikti ama şuan inşaatı hızla ilerliyor. Müteahhit ile sık sık görüşüyorum. Hastanenin bir an önce hızlandırılması ve bitmesi noktasında takipçisiyiz. Sason Hastanemiz de yenilenme ve kapasitesinin artırılması için ihaleye verilmişti ama bazı bürokratik engellerden dolayı gecikti. Şimdi ihale ve yer tahsisi yapıldı. Yakında çalışmaları başlayacak. Arzumuz, 200 yataklı bir hastanenin Batman’a kazandırılması. Biz 2015’te bunun arazi tahsisini yaptık. Sağlık Bakanlığına ileterek, programa alınmasını istedik. Sonra kapasite artırımı için talepte bulunduk. Bu talep, Sağlık Bakanlığında halen duruyor. 500 yatak olarak planlamaya alınmasını istedik. Henüz karara bağlanmadı ama biz planlamamızı 500 yataklı olarak yapıyoruz. Karar çıktığında zaman kaybı olmadan çalışmalara başlansın diye” dedi.

ÖDEVİMİZ, TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDIRMAK

Batman’da Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi ihtiyacına dikkat çeken Özdemir “Batman’dan çok daha küçük illerde tıp Fakülteleri var. Batman da bunu hak ediyor. Görevimiz ve ödevimiz, kentteki hastane kapasitelerini kullanarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürmek ve sonraki süreçte Tıp Fakültesini Batman’a kazandırmak” dedi.

MİLLET BAHÇESİ 150 GÜNDE TAMAMLANACAK

Bin 500 kişi kapasiteli Yeni Şehir Stadının açılması ile birlikte 16 Mayıs Şehir Stadının Millet Bahçesine dönüştürülmesi yönünde çalışmaların başladığını belirten Özdemir “Millet Bahçesi, ihalede. 150 günde tamamlanacak, vatandaşların hizmetine girecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği Milet Bahçeleri Projesinde ilk Millet Bahçelerinin yapılacağı şehirlerden biri Batman” dedi.

OKULLARA YÜZME HAVUZU YAPILACAK: PİLOT İL BATMAN

Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde görüşmeler yaptığını, sulama kanallarında meydana gelen boğulmalardan dolayı Batman’daki okullara havuz yapılması talebini ilettiğini söyleyen Özdemir “Bu uygulamanın, pilot il olarak Batman’da başlamasını istedik. Kenar semtlerdeki okullarda tespitler yapılıp, Bakanlığa gönderildi” dedi. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete