GÜNDEM

ÖZDEMİR’DEN KOBANÊ’YE DESTEK ÇAĞRISI

ÖZDEMİR’DEN KOBANÊ’YE DESTEK ÇAĞRISI

ÖZDEMİR’DEN KOBANÊ’YE DESTEK ÇAĞRISI
15-07-2014 20:50
Google News

Batman Belediyesi, Suriye’nin Rojava bölgesinde yaşanan katliamlarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nasır Taş ve Belediye Basın Danışmanı Nesim Turhan katılım sağladı. Toplantıda basın mensupları ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Rojava sınırında BDP’liler tarafından gerçekleştirilen nöbet eylemine destek verilmesi amacıyla kamuoyuna çağrı yaptı. Özdemir konuşmasında “Rojava devrimine karşı IŞID çetelerinin Kobanê’ye yönelik başlayan saldırısı tüm şiddetiyle devam etmektedir. Rojava devrimi, Ortadoğu’nun kadim halkı Kürtler şahsında tarih sahnesine çıkan ve binlerce yıllık devletçi uygarlık sistemine direnen halkların, kimliklerin, inançların ortak devrimidir. Kürtler, Rojava’da kendi topraklarında özgürce yaşamak istiyor. Ancak küresel emperyalist güçlerin bir piyonu olan IŞID canavarları, Kürt halkının öz devrimini Rojava’da boğmak istiyor” dedi.

FİTRELER, ROJAVA’YA GÖNDERİLSİN

Açıklamasında Rojava’ya sahip çıkılmasını isteyen Özdemir “Herkes gücü doğrultusunda Rojava’ya destek vermelidir. Örneğin mübarek Ramazan ay’ında halkımız fitrelerini Rojava için verebilir. Eczaneler ilaç yardımı yapabilir. Esnaflarımız temel gıda ihtiyaçları için katkı sunabilir” ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR, ROJAVA SINIRINA GİDİYOR

Kobanê direnişe destek vermek için Urfa’nın Suruç ilçesinde başlatılan nöbet çadırı eylemi, devam ediyor.

Geçtiğimiz gün 20 araçlık konvoyla Suruç’a giden Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, Barış Anneleri Meclis üyeleri ve STK temsilcilerinin sınırdaki bekleyişi sürüyor. Dün, Belediye konferans salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir de nöbet eylemine destek vermek amacıyla bugün Suriye sınırına gideceklerini söyledi. Bir grup partili ve STK temsilcileriyle birlikte Kobanê sınırında kurulan çadırlarda nöbet tutacaklarını ifade eden Özdemir “herkesi Kobanê direnişine destek vermeye çağırıyorum” dedi. (A. Aziz Talayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete