GÜNDEM

ÖZDEMİR “KÜRT AŞİRETLERİ, OYNANAN OYUNLARI BOŞA ÇIKARACAK”

Batmanlı Siyasetçi Yusuf Özdemir, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Emekli Albay Atilla Uğur’un, Kürt aşiretlerine yönelik açıklamalarını eleştirdi.

ÖZDEMİR “KÜRT AŞİRETLERİ, OYNANAN OYUNLARI BOŞA ÇIKARACAK”
10-10-2016 19:30
Google News

Kürt Aşiretleri üzerinde oynanan oyunların, ülkede kaosu derinleştirmeye dönük olduğunu söyleyen Özdemir, bu tür oyunlara gelinmemesi gerektiğini açıkladı. Özdemir, açıklamasında “Emekli Albay Atilla Uğur’un, Mardin’de görev yaptığı dönemlerde, çatışma ortamını derinleştirdiği ve silahların susmaması için çaba gösterdiğini Güneydoğu’daki aşiretler çok iyi biliyor. Emekli olduktan sonra siyasi parti olarak görev yaptığı İşçi Partisi’nde de görevi, kaos oluşturmaya yöneliktir. Bir röportajında, 15 Temmuz'un ardından ikinci bir kalkışmanın planlandığı ve bunun Güneydoğu'daki aşiretler üzerinden yapılacağını söylemişti. Bu mesnetsiz yalanın hesabı kendisinden sorulacaktır. 90’lı yıllarda Doğu Perinçek, Ankara ve Kandil arasında mekik dokumuş, dökülen kanlarla Türkiye’ye yön verme çalışmıştır.

O dönemlerde Albay olarak görev yapan Atilla Uğur da onun yardımcılığını yapmıştır. Türk ve Kürt halkının kanının akması için her türlü hain planı devreye sokan bu zihniyeti boşa çıkaracak güç ve iradeye sahibiz. Güneydoğu aşiretleriyle birlikte Ankara’da buluşup, bu iftira ve fitnenin hesabını kullanacak ve bütün yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete