GÜNDEM

ÖZDEMİR, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, sosyal medya üzerinden kendisini hedef alarak linç kampanyası yürüten kişiler hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

ÖZDEMİR, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
28-07-2015 21:26
Google News

Özdemir, çeşitli sosyal medya hesaplarından hızla yayılan ve “HDP’li Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ve adamları şehirde kahveleri gezip halkı ayaklanmaya çağırıyor” içerikli twittleri atanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Avukatlarıyla birlikte adliyeye gelen Özdemir, suç duyurusunu içeren dilekçeyi Cumhuriyet savcılığına teslim etti.

“BİR ÇETE TARAFINDAN ORGANİZE EDİLİYOR”

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Eş Başkan Özdemir, son günlerde HDP’ye yönelik saldırılara dikkat çekerek “Bu oyunlar, yeni bir siyasi soykırım süreci başlatılmak istendiğini ortaya koyuyor. Sosyal medya üzerinden özellikle satın alınmış bazı kalemler tarafından bizler, özellikle seçilmişler hedef gösterilerek bir iftira ve linç kampanyasının hedefi haline getirilmek isteniyoruz. Bu satılmış kalemlerden biri de Fatih Tezcan adında kendini gazeteci olarak tanıtan şahıstır. Günlerdir hakkımızda yalan, yanlış, iftiraya dayalı haberler yapıyor. Bu saldırı ve linç kampanyası, bir çete tarafından yürütülüyor. Bu kampanyaya karşı suç duyurusunda bulunduk” dedi.

SAVAŞ ÇIĞIRTKANLARIN İNADINA BARIŞ DİYORUZ

Barış talebinden asla vazgeçmeyeceklerini belirten Özdemir “Hassas bir süreçten geçiyoruz. Çok masumane bir şekilde yapmak istediğimiz barışı talep eden basın açıklamamıza dahi tahammül edemeyerek konuşmamıza izin vermeden halkın üzerine tazyikli su sıkarak ve gaz bombaları atarak halkı dağıtma yolunu seçmiştir. Polis, olaylarda orantısız güç kullanmıştır. Biz bu tür baskıları kınıyoruz, lanetliyoruz ve barışa olan arzumuzu ve özlememizi buradan haykırıyoruz. Savaş çığırtkanlığını yapan insanların inadına barış diyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete