GÜNDEM

ÖZDEMİR, “YAPILAN İŞLER, BİZİM PROJELERİMİZ”

DBP ve HDP İl Teşkilatları, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediyesine el konulduğu ve seçilmişlerin görevine son verildiği gerekçesiyle Gülistan Caddesi’nde “İrademe Dokunma” eyleminin 4’sünü gerçekleştirdi.

ÖZDEMİR, “YAPILAN İŞLER, BİZİM PROJELERİMİZ”
24-10-2016 21:10
Google News

Kayyum uygulamasına tepki göstermek amacıyla düzenlenen eyleme, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Beşiri Belediyesi Başkanı Mustafa Öztürk ile HDP ve DBP İl ve İlçe Teşkilat Başkanları katıldı. Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Sabri Özdemir, “Bir projeyi yapmak için en az 6 ay, bir ihale için 2 ay süre gerekiyor. Kayyum 1,5 aydır orada ve hizmetlerin kendisine ait olduğunu iddia ediyor. Yapılan bütün işler, bizim ihale ve projelerimizin devamıdır” dedi.

“BELEDİYENİN KREDİ NOTUNU 150 MİLYON TL’YE ÇIKARMIŞTIK”

Belediyenin ödenekleri hakkında ortaya atılan vurgun söylentilerinin, asılsız iddialardan ibaret olduğunu söyleyen Özdemir “Bizim hakkımızda diyorlar ki şuraya şu kadar para harcamışlar, şu vurgunu yapmışlar. Tamamıyla yalandır. Batman Belediyesi’nin borçlarını yapılandırmış, kredi notlarını 150 TL’ye kadar çıkarmıştık. Bize kredi vermeyen Hükümet, şimdi onlara kredi seçenekleri sunuyor. Biz seçimde geldiğimiz de -ki tekrar geleceğiz- bunların hesabını soracağız” dedi. Toplanan grup, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete