GÜNDEM

ÖZDEMİR, YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kentin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÖZDEMİR, YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI
16-02-2020 16:18
Google News


ISRAR VE KARARLILIKLA 500 YATAKLI HASTANE KARARINI ÇIKARDIK

İl Başkanı Akif Gür, AK Parti’nin sağlık, spor, ulaşım gibi birçok alanda Batman’a yatırım yaptığını belirterek “Milletvekilimiz, ilgili kurumlarımız, bürokratlarımız ve teşkilatımızla tam bir senkronize halinde aynı talebi aynı cümlelerle talep ettik ve takipçisi olduk. Her platformda Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız ve Bakan Yardımcılarımızdan talepte bulunduk. Hamdolsun ısrarlı ve haklı talebimiz kabul görerek onaylandı. Bundan sonraki iş, bu yatırımın bir an önce hayata geçirilmesi ve bitişi ile ilgili süreçleri yakından takip edip Batmanımızın hizmetine sunmak olacaktır” dedi.

AK PARTİ’NİN BATMAN’A VERDİĞİ ÖNEMİ GÖSTERİYOR

Milletvekili Özdemir ise kentin geleceği için büyük gayret sarf ettiklerini belirterek “Tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemde Batman’a 300 milyon TL’lik bir eserin yapılacak olması AK Parti’nin Batman’a verdiği önemi gösteriyor” dedi.

300 YATAKLI HASTANE YAPIM AŞAMASINDA

Özdemir, 300 Yataklı Kadın Doğum Hastanesinin yapımında son aşamaya gelindiğini ve hastanenin önümüzdeki aylarda teslim edileceğini belirtirken “Batman’da hastane politiklerindeki yığılmaları önlemek ve hastanelerin yükünü azaltmak amacıyla semt polikliniklerini açtık. Geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlayan Hürriyet Sağlık Kompleksi ve Bayındır Semt Poliklinikleri, Bölge Devlet Hastanesinin yükünü azaltmıştır. Tılmerç’te yapımı devam eden Sağlıklı Yaşam Merkezi 2 ay içinde açılacak. Gap Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 50 personel ile hizmet veriyor” dedi.

UÇAK VE TREN SEFERLERİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Sağlık Müdürlüğü’ne 7 ambulansın tahsis edildiğini hatırlatan Özdemir, Ankara ve İstanbul uçak seferlerinin artırılması için Ulaştırma Bakanlığı ve THY Genel Müdürlüğünden talepte bulunduklarını belirterek “Ayrıca haftanın her günü 2 defa yapılan Batman-Diyarbakır tren sefer saatlerinin iyileştirilmesi ve seferlerin artırılması için TCDD genel müdürlüğüne resmi yazı ile başvuruda bulunduk” dedi.

TARİHİ ESERLERİMİZİ SERGİLEMEYE BAŞLADIK

Batman İl Halk Kütüphanesinin yapımında son aşamaya gelindiğine dikkat çeken Özdemir “Nisan ayı sonunda kütüphane hazır hale gelecek. Hasankeyf’te tarihi eserlerin sergileneceği kültürel ve eğitim alanı oluşturuldu. Hasankeyf’te Büyük Saray’ın restore edilerek ziyarete açılması ve Yukarı Şehir Temizlik Projeleri Bakanlığa sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanı ile yaptığımız görüşmede projelere onay verilmesi hususunu dile getirdik. Yine Hasankeyf Müze Müdürlüğümüzün güvenlik ve temizlik personeli ihtiyacının giderilmesi için Bakanlıktan personel talebinde bulunduk. Hasankeyf’te El Cezeri Bilim Merkezi inşaatı devam etmekte olup geçici kabul aşamasına gelindi” dedi.

MİLLET BAHÇESİ İÇİN TOPLU AÇILIŞI BEKLİYORUZ

Millet Bahçesinin bittiğini belirten AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir “Millet Bahçesi için toplu açılış törenini bekliyoruz. Ama daha öncesinden açılması için girişimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR

Özdemir, kent merkezinde yaşanan elektrik kesintilerine değinerek “Enerji Bakanı ile yaptığımız görüşmede yaptıkları elektrik kesintileri ile halkımızı mağdur eden elektrik kurumlarının bu sorunu gidermelerini talep etmiştik. Enerji Bakanlığı TEİAŞ, TEDAŞ ve EDAŞ’tan görüş sorarak bu sorunların çözülmesini istediklerini tarafımıza bildirmiştir. İlgili kurumların kesintilerle halkımızı mağdur etmemeleri için kendilerine baskı uygulayacak ve konuyu takip edeceğiz” dedi.

Beşiri Cezaevinin tamamlanmak üzere olduğunu hatırlatan Özdemir “Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede Mart ayında binanın teslim alınacağı ve bu yılın ortalarında hükümlü kabulü yapılabileceği bildirildi. Bünyesinde 800 kişilik açık cezaevi, 1000 kişilik t tipi kapalı cezaevi ve 492 kişilik yüksek güvenlikli cezaevi bulunduracak olan cezaevinde 800 personel istihdam edilecek” dedi.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARI KONUT SAHİBİ YAPACAĞIZ

Türkiye geneli başlatılan 100 bin sosyal konut projesi ile Batman merkeze 184, Sason’a 116 ve Gercüş’ün Kayapınar Beldesine 100 olmak üzere toplam 400 konutun yapılacağını aktaran Özdemir, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olacağını söyledi.

13 MİLYON TL’LİK YATIRIMLAR YOLDA

Gençlik ve spor alanında Batman’ a önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Özdemir, Batman merkez ve ilçelerde yaklaşık 13 milyon TL değerindeki yatırımların 2020 yılında bitirilerek hizmete sunulacağını dile getirdi.

ULAŞIMDA PROJELER VAR

Batman’da ulaşımda sağlanan gelişmelere değinen Özdemir “Ayrıca Kuzey Çevreyolu Batman Diyarbakır yolunun 7 km’lik Batman çıkışının bölünmüş yol yapılması ve Batman (Sason)-Muş yolu ile üniversite üzerinden Mardin bağlantı yolunun yol ağına eklenmesi gibi ulaşım yatırımları için de girişimlerimiz sürüyor” dedi.

'YATIRIMCILARI BURALARDAN KAÇIRTIYORLAR’

Batman Milletvekili Ziver Özdemir, tekstil sektöründe kente yatırım yapmak isteyen yatırımcıların, sendikaların uyguladığı politikalar nedeniyle başka illere yatırım yapmaya yönlendirildiğini söyledi. Batman’da 10 yıl içerisinde tekstil sektöründe çalışan sayısı ise 30 binlere dayandı. Batman, 11 yılda Avrupa Ülkelerinin tekstil mallarını dikecek boyuta ulaşan sektör, devlet destekli eleman istihdamı ile de hızla büyümeye başladı. Son zamanlarda sendikalaşmaya giden tekstil sektörü, yatırımcıların başka illere yatırım yapmalarına neden olduğu ortaya çıktı.

“İŞADAMLARINI ELİMİZDEN KAÇIRTIYORUZ”

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir “Geçenlerde Batman’da yatırım yapmak isteyen ciddi iki yatırımcı vardı gittiler. Batman dışında başka yerlerde yatırım yaptılar. Bunu sorguladığımızda en büyük sıkıntının sendikaların bunlara bulaşmasıdır. Denizli ve Bursa gibi şehirler tekstil şehridir. Başka şehirlerde buna katabiliriz. Bunların hiç birinde tekstil üzerinde sendikaları yok. Ama Batman gibi küçük yerlerde ve ekonomileri tekstil üzerinde olan küçük yerlerde birkaç kişiyi alet edip yatırımcıları buralardan kaçırtıyorlar. Yanlış anlaşılmasın burada sendikalaşmaya karşı değiliz. Şuanda Türkiye’de tekstil kentler diye özellikle OSB gibi yerel siyaseti ilgilendiren kalkındırma bakanlığından para alınıp teşvikler sağlanıyor. Bize yapılan ise şudur; elini taşın altına koyup Batman’a gelen dışarıdaki işadamlarını kaçırtıyoruz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete