GÜNDEM

ÖZEL HABER - SANAT AŞKI "ENGEL" TANIMADI!

Yüzde 100 engelli ve hiç okula gitmemiş olmasına rağmen arkadaşlarından öğrendiği bilgilerle Türkçe ve İngilizce kitaplar yazan 32 yaşındaki Abbas Karabulut, gösterdiği azim ile herkesi hayrete düşürüyor.

ÖZEL HABER - SANAT AŞKI "ENGEL" TANIMADI!
15-11-2017 21:21
Google News

ÜVEY KIZ YİĞENİ, YAZILARINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRİYOR
Batman’da yaşamını sürdüren ve yüzde 100 engelli olan Yazar Abbas Karabulut, adeta bir azim öyküsüne imza attı. 2009 yılında yazarlık serüvenine başlayan engelli Yazar Karabulut, ellerini kullanamadığı için üvey yiğeni Sibel Karabulut’un kendisine destek vermesi ile yeni bir boyut kazandı. Abbas Karabulut’un kelimelerini kâğıda döken üvey kardeşi, engelli şairin eserlerini ölümsüzleştirmesini sağladı. 10’dan fazla kitap yazan Karabulut, yazdığı şiirleri besteleyip üvey yiğeni Sibel Karabulut tarafından seslendiriliyor. Öte yandan engelli yazarın “Gözler yanıltabilir”, “İnsanı Sarhoş Eden Nedir?”, “Engelsiz Yaşamak”, “Umudu Büyütmek” gibi eserleri bulunuyor.


“PARA KAZANMAK İÇİN YAZMIYORUM”
Para kazanmak için değil, sanatsal faaliyetlerde bulunmak için yazarlık yaptığını belirten Yazar Karabulut, “para peşinden gidersen kaybedersin. Yazarlık ile uğraşmamın tek nedeni insanlara duygularımı hem kitap halinde hem de şiirlerimle aktarmak istiyorum. Bir toplum maddi eksikliklerden değil, manevi değerlerin sahipsizliğinden yıkılır. Sanata ve sanatçıya değer veren bir toplum olmalıyız” dedi.


MISRALARINI OKURLARIMIZ İÇİN SESLENDİRDİ
“Yeryüzünde köle de olabiliriz, Hükümdar da
Unutmayalım ki asıl Hâkimiyet Yaradan’da
Müsamaha ile doğruyu anlatalım dosta düşmana
Mertebenin en üstünlüğü o ki, gönül kazanmakta” (Necdet Çakır)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete