GÜNDEM

ÖZEL İDARE DESTEKLİYOR, SERACILIK GELİŞİYOR

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hazırlanan Seracılığı Geliştirme ve Çilek Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projeleri Tanıtım Toplantısı, merkeze bağlı Zorköy’de yapıldı.

ÖZEL İDARE DESTEKLİYOR, SERACILIK GELİŞİYOR
17-03-2019 14:25
Google News

İL PROTOKOLÜ, ZORKÖY’DEYDİ

Programa Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Yardımcısı Metin Demirel, Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı, Beşiri Kaymakamı Mustafa Maslak, Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, BATSO Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, siyasi parti temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

ÇİFTÇİLERE SERA NAYLONU DAĞITILDI

İl Özel İdaresi tarafından % 100 hibe desteği ile Zorköy ve çevresinde seracılığın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla 120 çiftçiye, ısı muhafazalı sera naylonu dağıtıldı. Sason’da ise toplam 200 dekarlık yeni çilek üretim alanları oluşturulduğu belirtildi.

BÖLGE, SERACILIK MERKEZİ OLACAK

Vali Şahin “Batman, verimli topraklara sahip. Bu yıl Sason’da çilek yetiştiriciliğine 500 bin lira, Balpınar Beldesi ve çevre köylerde seracılığı desteklemek amacı ile 1 milyon lira bütçe ayırdık. Seracılığı destekleyeceğiz. Bölgenin, seracılık merkezi olacağına inanıyorum. Sason’da çiftçilerimiz, çilek üretimini marka haline getirdi ve tüm Türkiye'ye tanıttı. Sason'da çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için de desteklerimiz devam edecek” dedi. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete