GÜNDEM

Hayatın her alanına dokunuyor

İl Özel İdaresi Sekreteri Abdulkadir Özer, Vali Ekrem Canalp’ın başkanlığında üzenlenen koordinasyon kurulu toplantısında, kurumunun çalışmaları hakkında detaylı sunum yaptı.

Hayatın her alanına dokunuyor
08-08-2022 09:53
07-09-2022 09:38
BATMAN
Google News


90 PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

74 adet KÖYDES ve 16 adet Özel İdare programı olmak üzere toplam 90 proje üzerinde çalıştıklarını belirten Özer “1 KÖYDES ve 6 adet Özel İdare programı olmak üzere toplamda 7 projemiz bitti. 16 KÖYDES ve 5 adet Özel İdare programı olmak üzere toplamda 21 adet proje devam ediyor. 23 KÖYDES ve 3 adet Özel İdare Programı olmak üzere toplam 26 adet proje ihale aşamasında. 32 KÖYDES ve 1 adet Özel İdare Programı olmak üzere toplam 33 adet proje sözleşme aşamasında” dedi.

İLÇE VE KÖYLERDE YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

”Kanalizasyon altyapı çalışmaları, ayaklı su deposu, su sondaj çalışması, vidanjör hizmetleri, asfalt çalışması, beton yol çalışması, yol çizgi çalışması, bariyer çalışması, parke taşı çalışması, büz yerleştirme çalışması, 140 köy ve mezrada larvasit, sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı İlçe ve Belde Belediyelerine ilaç desteği veriyoruz. Kültür ve Turizm Müdürlüğü talebi ile Beşiri’nin Ayrancı Köyünde bulunan Mor Kiryakos Manastırının bakımı yapıldı. Gercüş Eski Hükümet Konağının bakımı tamamlandı. Spor Toto Başkanlığı ile yapılan protokol ile kampüs alanımızda bulunan 2 adet kapalı hangarın spor salonlarına dönüştürülme işi ihale edildi. Kampüs alanımızda 2021 yılında inşa edilen sentetik çim sahamız, altyapı küçük yaş grupları ve amatör sporcularımıza hizmet vermektedir. Sason Hükümet Konağı, Beşiri Hükümet Konağı, Kozluk Emniyet Müdürlüğü Binalarının onarımı devam ediyor. Beşiri Kıra Dağına 500 dekarlık alanın ilavesi için kurumumuzca tahsis alındı. İl Özel İdaresi OSB Tekstil Kent Projesi hayata geçtiği zaman 8 tekstil hangarında toplam 2.400 kişilik istihdam sağlanacak. 2019 yılında 7 farklı okulumuzda çocuk oyun grubu dağıtımı yapıldı. Bu yıl köy okulları bahçesine çocuk oyun grubu dağıtılacak” dedi.

KÜLTÜR-SANAT İŞLERİ, SPOR VE SOSYAL ETKİNLİKLERE DE DESTEK VERİYOR

Beşiri’de köylerin okul yollarında yatay ve dikey işaretlemelerin devam ettiğini belirten Özer “Aynı uygulama, diğer ilçelerde de uygulanacak. Batman Çayı ve Dicle Nehri Havzasında yaşanan boğulma vakalarını önlemek amacıyla portatif yüzme havuzu desteği sağlanıyor. 19 Mayıs Spor Tesislerinde türbin yapımı, sahanın halı değişimi ve ilave saha yapılması işi gerçekleştirildi. İdaremiz bütçesiyle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile koordineli 1. Mezopotamya Turizm Gastronomi Festivali, tiyatro ve konser etkinlikleri, fotoğraf sergisi vb. sosyal ve kültürel faaliyetleri 21–22 Mayıs’ta gerçekleştirildi. Tüplü badem fidanı, tüplü fıstık, plastik sera örtüsü, susam tohumu, Beşiri ve Gercüş'te doğaya keklik salımı ve Gercüş ve Kozluk'ta yüzde 70 hibeli aşılı asma fidanı dağıtımı yapıldı. 2021 ve 2022 yılı programları dahilinde, hizmet alanımız içerisinde bulunan köy ve mezraların temiz suya erişmeleri amaçlanmış olup bu kapsamada köylerin içme suyu depolarının temizlik, dezenfekte ve klorlama işi devam etmektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete