GÜNDEM

ÖZEL İDARE, KÖŞE BUCAK İLAÇLIYOR

Batman İl Özel İdaresi İlaçlama Ekipleri, halk sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek larvalarıyla bahar ayları öncesinde mücadele çalışmalarına başladı.

ÖZEL İDARE, KÖŞE BUCAK İLAÇLIYOR
23-03-2021 14:21
Google News


Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer’in talimatı ile kent merkezi ve köylerde tüm tahliye kanalları, larva üretimi olabilecek gübre yığınları ve çöp toplama alanları ve durgun sularda ilaçlama çalışmalarına başlayan ekipler, yapılan planlamayla sivrisinek ve karasineklerin üreme noktaları olan mazgallar, süs havuzları, sazlık alanlar, gübrelik alanlar, su birikintileri, durgun sular, dereler, rögarlar, çöp alanları ve çöp konteynerlerini ilaçlıyor. 

HENÜZ OLUŞUM AŞAMASINDAYKEN MÜCADELEYE BAŞLADIK
Genel Sekreter Abdulkadir Özer “Vektörle mücadelemiz, henüz oluşum aşamasındayken başlıyor. Larvasit olarak isimlendirilen uygulamalarımız, popülasyon yoğunluğu kontrol edilemeyen sinek türlerini oluşum sürecindeyken azaltan en etkili yöntemlerden biridir. Bu uygulamamızla bahar ve yaz mevsiminde daha az kimyasal kullanımı ve sivrisinek kaynaklı hastalıkların engellenmesi sağlanıyor. İlaçlama çalışmalarımızı periyodik aralıklarla tüm bağlı köylerde sürdüreceğiz. Hemşerilerimizin sağlığını ve huzurunu korumak için tüm imkânlarımızla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete