SPOR

Özel Sporcular Antalya'da Büyük Heyecanla Bekleniyor

Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları ikincisi Antalya'da yapılacak. Özel Sporcular Cimnastik Milli Takımı Ankara'da hazırlıklarını sürdürüyor.

Özel Sporcular Antalya'da Büyük Heyecanla Bekleniyor
27-02-2024 12:09
Google News

Ankara İtalya'nın Floransa kentinde 2016 yılında ilki düzenlenen Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nın ikincisi, Türkiye'nin ev sahipliğinde 19-26 Mart tarihlerinde Antalya'da yapılacak. Türkiye'yi oyunlarda temsil edecek Özel Sporcular Cimnastik Milli Takımı da antrenörlerinin gözetiminde hazırlıklarını Ankara'da sürdürüyor.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Cimnastik Teknik Kurul Başkanı Rengül Çalar, Türkiye'nin ev sahipliğinden çok mutlu olduklarını belirterek, "Özel çocuklarımızı ağırlayacağımız için onur duyuyoruz. Büyük bir organizasyon. 8 branşta yüzlerce çocuk binlerce kişi Türkiye'de olacak. " dedi.

Down sendromlu özel sporcuların artistik ve ritmik cimnastik branşlarında yarışmaya katılacağını dile getiren Rengül Çalar, artistik cimnastikte 4 erkek, 3 kadın, ritmik cimnastik branşında ise 2 kadın sporcunun oyunlarda yarışacağını ifade etti.

Milli sporcuların küçük yaşta başlanılan ve yoğun emek harcanması gereken cimnastikte belli noktalara gelmek için çok çalıştığını anlatan Rengül Çalar, çocukların yıllarca emek verdiklerini ve bir hareketin çıkması için yıllarca çalıştıklarını belirtti.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Cimnastik Teknik Kurul Üyesi Nazlı Nehir Ünal da sporcuların Antalya'da çok mutlu olacaklarını ve hepsinin sevgi içinde oyunları beklediğini aktardı. Ünal, sporcuların başarılı olmalarının yanı sıra mutlu olmalarını istediklerini belirtti.

Kızamıyoruz çünkü kıyamıyoruz" diyen Ünal, özel sporcuların cimnastikte başarılı olmaları için çok çalıştıklarını ve zorlukların üstesinden geldiklerini ifade etti.

Cimnastiğe başlama yaşı hakkında bilgi veren Ünal, özel sporcuların bu yaşlarda branşa başlamasının zor olduğunu ancak Türkiye'de bu alanda bir dönemin başlayacağına inandıklarını söyledi.

Özel Sporcular Antalya'da yapılacak olan Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'na büyük bir heyecanla hazırlanıyor ve başarıyla temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete