GÜNDEM

“ÖZELEŞTİRİDE BULUNMALIYIZ”

ASKON Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) İşgücü İstatistikleri 2017 verilerini değerlendirdi.

“ÖZELEŞTİRİDE BULUNMALIYIZ”
29-03-2018 21:34
Google News

“BU BÜYÜME RAKAMLARI İLE BU İŞSİZLİK OLMAMALIYDI”

2017 yılı büyüme rakamı beklentisinin % 7’nin üzerinde geleceğini belirten Nasıroğlu, 2017 yılı işsizlik rakamlarının büyümeye oranla beklentilerinin üzerinde bir rakam olarak gerçekleştiğini belirterek “Büyüme rakamlarına bakınca güzel bir yılı geride bıraktık. 2017 Yılını yüzde 7’nin üzerinde bir rakamla bitireceğimizi öngörüyoruz. Ne var ki, bu büyüme rakamlarına rağmen işsizlik rakamlarını çift hanelerin altına düşüremedik. Bu büyüme rakamları ile bu işsizlik rakamları böyle olmamalıydı” dedi.

ÖZEL SEKTÖR OLARAK CİDDİ BİR ÖZELEŞTİRİDE BULUNMALIYIZ

İstihdama bakıldığında kamunun alımlarının etkisinin yüksek olduğunu ama özel sektörün bu konuda yeterli artışı yapmadığını gördüklerini belirten Nasıroğlu “Özel sektörün istihdama da katkıda bulunacak yatırımlara ağırlık vermesi gerekiyor. Özel sektör olarak bu konuda ciddi bir öz eleştiri yapmalıyız. Özellikle gençlerin istihdama katılması yönünde çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi. (ASKON Haber)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete