SİYASET

“Özgürlükler kısıtlanıyor”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Aysu Demiral ile Başkentte Gündem programına konuk oldu. Ekmen, ifade özgürlüğü konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Özgürlükler kısıtlanıyor”
06-07-2023 23:44
07-07-2023 11:28
BATMAN
Google News

“TUTUKLAMA, DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE AYKIRIDIR”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, önceki hafta tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ ile ilgili “Bir kişinin görüşlerine hiçbir suretle katılmıyor olabilirsiniz. Ancak bir kimseyi fikirleri için gözaltına almak hatta daha ileriye giderek tutuklamak düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlalidir. İktidar ve muhalefetten birçok siyasetçi ve gazeteci zaman zaman Merdan Yanardağ gibi ifadeler kullandığı halde herhangi bir girişimde bulunulmadığını biliyoruz. Ancak Yanardağ'a ilişkin bugün karşı karşıya kaldığımız manzara yargı sisteminde kanunun değil siyasi durumun belirleyici olduğunu gösteriyor. Hukuk sistemi her şartta sarsılmaz bir deniz feneri gibi durabilmelidir” dedi.

“GÖZALTI VE TUTUKLAMA İŞLEMLERİ KABUL EDİLEMEZ”

Gazeteci Yanardağ’ın görüşleri nedeniyle tutuklamaya tepki gösteren Ekmen “Hukuk egemene karşı ötekinin yani farklının hakkını korur. Hukuk tam da bu noktada öteki veya muhaliften gelebilecek açıklamaları şok edici ve sarsıcı olsa dahi şiddeti teşviki içermediği sürece özgürlükleri korumalı ve saygı duymalıdır. Bir kişinin hiçbir görüşüne katılmak zorunda değilsiniz, sonuna kadar eleştirebilir hatta kınayabilirsiniz. Ancak gözaltı ve tutuklama işlemleri kabul edilemez” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete