GÜNDEM

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Batman’a yönelik karalayıcı yazısıyla gündeme gelen ve kamuoyunda büyük tepkiler çeken Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Işıl Özgentürk, facebook hesabında yayınladığı sözde özür yazısında hakaret ve suçlamalarını arttırdı.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK
31-08-2020 19:01
Google News

 

ÖNCE BATMAN’I KARALADI
Özgentürk, Siirt’te bir evde 15 gün boyunca alıkonulan, istismar ve şiddete uğradıktan sonra intihar ederek yaşamına son veren Batmanlı İpek Er üzerinden kaleme aldığı ve Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınladığı Porno Çukurunda Debeleniyoruz başlıklı yazısında, Batman’da kız çocuklarının sevilmediği, mal gibi satıldığı, mal paylaşımından faydalanamadığı, batıya duyduğu aşkla asker ve uzman çavuş meraklısı olduğu ve yaşadığı hayal kırıklıkları sonucunda intihara sürüklendiği iddialarını ortaya attı. Batman’ı aşağılayan yazı tepki toplarken, Özgentürk ise facebookta yayınladığı sözde özür yazısında hakaretlerini sürdürdü.

ÖZÜR MESAJINDA HAKARETLERİNE DEVAM ETTİ
HDP üzerinden çıkış yaparak tepkileri farklı yerlere çekmeye çalışan Özgentürk “Yazmak farz oldu. Faşist oldum. Oryantalist oldum. HDP beni dava edecekmiş edin böylece bölgeyi yazdığım röportajlar için devlet bana dava açmış altı yıl hapis cezası istiyor siz de katli vaciptir fetvası verin. Nasıl keyfiniz yerine geldi mi? Bu kadın da neler söylüyor bu ülke çok ahlaklı kadınları gözünün nuru gibi koruyan bir ülke. Bence kadını recm edelim de ülke kurtulsun. Küfürlü yazılara gülüp geçtim. Ama Kobana olayları sırasında Suruç'ta bir cami avlusunda roket atar ateşi altında sabaha kadar beklediğim bana acılı hikâyeler anlatan Kürt kadınlarını anımsadım ve canım acıdı. Yüksek sesle haykırıyorum: HDP beni dava et” dedi.

ÖZÜR DİLEDİ AMA HAKARETLERE DEVAM ETTİ
Özür mesajında hakaretlerini sürdüren Özgentürk “Tamam anlaşıldı Batman halkından özür diliyorum. Batman kayyumla idare edilen bir kent değil. HDP orada kaya gibi sağlam. Kentte ve köylerde dağa çıkan hiç bir kız yok. Analar babalar önce kız çocuklarının okumasına önem veriyorlar. Üniversite okumamış genç kız yok. Herkes sevdiğiyle evleniyor. Tecavüz hiç yok. Kadın cinayeti hiç yok. Resmi kayıtlar yalan söylüyor hiç genç kız ve kadın intiharı yok. İnsanların bir eli yağda bir eli balda. İş için büyük kentlere gideni ara ki bulasın. Ben bölgede dolaşırken gördüğüm, duyduğum her şey yalanmış. Yeniden özür diliyorum” dedi.

BAROLARIN SUÇ DUYURUSUNA YANIT
Baroların suç duyurusuna dem vuran Özgentürk “Batman Barosu da beni dava edecekmiş. Lütfen yarın ilk işiniz bu olsun. Ancak bir ricam var. Her Baronun yaptığı gibi siz de bölgenizdeki kadın cinayetlerini, çocuk ve kadın tecavüzlerini arşiv yapmışsınızdır. Ayrıca savcılar kadın intiharlarının arşivini tutarlar ben sadece bu bilgileri istiyorum. Teşekkür ederim. Bu arada yaşımdan dolayı bana saydıranlar bana bunak demişler. Bu korona herkesin 65 yaş üstüne düşman gözüyle bakmasına neden oldu. Bu da faydalı bir bilgi” dedi.

LİNÇ EDİLDİĞİNİ SAVUNDA
Özgentürk, eleştirilere yanıt verirken “Beni öyle bir linç ettiniz ki Batman kentinde İpek kardeşinizi işkenceyle öldüren çavuşu bile böyle linç etmediniz. Canınız sağ olsun. Son söz bu ne kadar yalansız yaşarsak o kadar iyi. Can Yücel. Gazete Duvar'da yazımı ve beni çok entelektüel bir üslupla yerin dibine batıran İrfan Aktar'a çok teşekkür ederim. Ben neymişim nasıl bir projenin ajanıymışım. Evimde oturup ay sonunu nasıl getireceğini düşünürken aydım. Tam da yeni kitabım için düzeltmeler yapıyordum. Mezopotamya’nın Anka Kuşu Tahir Elçi için ağıt bölümüne gelmiştim. İrfan kardeşimden özür dilerim. Elim kaydı. Ayrıca Kürt sözcüğü nerede diye yazımı defalarca okudum. Bulamadım. Kötü bu ajanım elinden gelen bu” ifadelerini kullandı.

BAKANDAN BATMAN RAPORU

İŞKUR, RAKAMLARLA KONUŞTU

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete