SİYASET

PAK GENEL BAŞKANI ÖZÇELİK, BATMAN’DAYDI

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Devlet ve PKK'ya çağrıda bulunarak “çatışmalara ve savaşa son verin, yeni bir siyasal çözüm süreci başlatalım. Bu başarısız askeri darbe girişimi sürecini de bu anlamda fırsata çevirelim” dedi.

PAK GENEL BAŞKANI ÖZÇELİK, BATMAN’DAYDI
31-07-2016 18:22
Google News

Partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına katılmak üzere Batman’a gelen Özçelik, ülke gündemini değerlendirirken “Askeri darbeler, başta Kürt halkı olmak üzere bütün halkların kazanımlarına karşı yapılan bir darbedir. Kazanımları yok edecek her türlü askeri darbeye hayır diyoruz” dedi.

“BU SÜRECİ FIRSATA ÇEVİRELİM”

Olağanüstü Hal ilanını da eleştiren Özçelik “Darbeleri önlemenin yolu, demokrasiyi genişletmek ve Kürt meselesinde kalıcı siyasal, eşitliğe dayalı çözüm yollarını geliştirmekten geçer. Bu açıdan Hükümete ve Sayın Cumhurbaşkanı'na ve devlete sesleniyoruz. Bu süreci fırsata çevirelim, savaşa çatışmalara son verelim. Bütün partilerle açık şeffaf bir siyasal çözüm süreci başlatalım. PKK'ya da sesleniyoruz; bu süreç ve çatışmaların bizlere neler kaybettirdiğini yaşayarak herkes gördü. Kürtlere zarar vermektedir biran önce çatışmalara son verilsin ve siyasal çözüm için zemin hazırlansın” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete