GÜNDEM

PAK, SURUÇ PATLAMASINI PROTESTO ETTİ

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı protesto etti.

PAK, SURUÇ PATLAMASINI PROTESTO ETTİ
22-07-2015 20:31
Google News

Atatürk Parkı’nda yapılan basın açıklamasında PAK İl Başkanı Aziz Özdemir “'Bu vahşice saldırılar halkımıza karşı sürdürülen savaşın bir parçasıdır. Suruç katliamını nefretle lanetliyoruz. Gün halkımıza karşı yürütülen bu vahşice saldırılara karşı ulusal birliği güçlendirme günüdür. Hiçbir saldırı, vahşet, katliam Kürdistan halkının özgürlük ve devletleşme mücadelesini engelleyemeyecektir” dedi. (M. Zeki Emrak)

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformundan kınama

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere ilişkin basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı kınadıklarını belirten Dönem Sözcüsü Davut Okçu “Türkiye, sayıları milyonu aşan Suriyeli ve Iraklı mazlumu bağrına basmış, maddi ve manevi yardımını esirgememiştir. Ancak böylesine kalabalık ve düşman kamplardan oluşan sığınmacıların savaşı topraklarımıza taşıma riski her zaman olagelmiştir. Daha önce Reyhanlı’da ve 20 Temmuz günü Suruç’ta meydana gelen terör olayları bu hesaplaşmanın bir sonucudur. 32 genç insanımızın hayatını kaybetmesine ve yüzlercesinin yaralanmasına yol açan Suruç’taki terör saldırısı bütün milletimizi derinden yaralamıştır. Aynı gün Adıyaman kırsalında meydana gelen ve bir askerimizin şehit ve ikisinin yaralanmasına yol açan çatışma ise acılarımızı bir kat daha arttırmıştır. Hükümeti ve yetkilileri, bu saldırıların faillerini ve arka-planını bir an önce aydınlatmaya çağırıyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete