GÜNDEM

PALAMUT TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU

Çevre Gönüllüleri Derneği ile Binatlı Köyü Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan “dağlar palamut fidesi ile yeşilleniyor” projesi kapsamında bin adet palamut tohumu toprakla buluştu.

PALAMUT TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU
06-12-2015 20:24
Google News

Proje kapsamında Binatlı Köyünde bir araya gelen çevreciler ve köylüler, atık pet şişelere toprak ve palamut tohumlarını yerleştirerek tüp sistemi ile toprağa ekti. Dernek olarak bahara hazırlık yaptıklarını söyleyen Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, projeye ilişkin bilgi verdi. Batman dağlarında yeşil örtü kalmadığını ifade eden Kavuş “Batman dağları kelleşmiş, ne yazık ki hiç bir örtü kalmamış. Çevreciler ve Binatlı Köyü Kalkındırma Derneği ile birlikte meşe palamutlarını yetiştiriyoruz.  Bahar ayında muhtemelen 20–25 cm boyunda fide olacaklar, biz bu fideleri korunaklı alanlara ekeceğiz” dedi.

“İLK ETAPTA BİN PALAMUT FİDESİ YETİŞTİRİLECEK”

Palamut fidesinin tüp sitemi ile serada yetiştirileceğini aktaran Kavuş “Amacımız bu bölgenin en uzun ömürlü, sıcağa, soğuğa dayanıklı olan ağaçlarından meşe ağacını dağlarımızda yeşillendirmek, topluma mesaj vermektir.  İlk etapta bin adet palamut fidesi yetiştireceğiz. Önümüzdeki mevsimlerde bunu daha da arttıracağız” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete