GÜNDEM

“PAMUK, BİTME NOKTASINA GELDİ”

“PAMUK, BİTME NOKTASINA GELDİ”

“PAMUK, BİTME NOKTASINA GELDİ”
11-11-2014 20:12
Google News

Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, yüksek maliyet ve destek azlığı nedeniyle kentte pamuk üretimin son yıllarda bitme noktasına geldiğini söyledi.

Daha önceki yıllara nazaran pamuk üretiminin durma noktasına geldiğinin altını çizen Aydiş, Türkiye’nin Amerika, Yunanistan ve Hindistan’dan pamuk ithalatı yaptığını kaydetti. Batman merkezde 600 bin dönüm tarım arazisinin olduğunu belirten Aydiş “Eskiden ilimizde tütün üretimi çok fazlaydı. Tütün üretimi bitince pamuk üretimi başladı. İlimizde tonlarca pamuk üretimi yapılırdı. Maliyet yüksek olduğundan ve destek az olduğundan dolayı Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da pamuk üretimi durdu. Şuan da ilimizde revaçta olan ürün mısırdır. Bu yıl 50 bin dönüm civarında bir mısır ekimimiz vardı. Şuan hasat sona ermiştir” dedi.

BATMAN’DA 300 BİN TON MISIR ELDE EDİLDİ

Batman’da bu yıl yaklaşık 300 bin ton mısırın elde edildiğini belirten Aydiş, üzümden verim elde edilemediğini aktardı. Mart ayında meydana gelen don olayının tarım ürünlerine zarar verdiğini dile getiren Aydiş “Gercüş üzümü çok meşhurdur. Ama bu yıl verim alınmadı. Bu durum, üreticiyi çok etkiledi” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?