SAĞLIK

PANDEMİDE HAREKETSİZLİK TEHLİKELİ

Özel Batman Zilan Hastanesi Fizik Tedavi Doktoru Yrd. Doç. Dr. Özlem Pamuk, koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir evlere kapanmanın, kas ve iskelet sorunlarını yoğunlaştırdığına dikkat çekti.

PANDEMİDE HAREKETSİZLİK TEHLİKELİ
26-01-2021 15:36
Google News


KAS, İSKELET SORUNLARI ORTAYA ÇIKIYOR
Doktor Pamuk “Yaklaşık 1 yıldır sedanter bir yaşam söz konusu. Evlerde yeterince hareket etmemenin getirdiği sonuçlar arasında kas iskelet problemleri başı çekiyor” dedi

DÜZENLİ HAREKET ÖNEMLİ
Dr. Pamuk, Kas iskelet sisteminin sağlıklı olabilmesi için düzenli hareket edilmesi gerektiğini belirterek “Belli egzersizleri her gün uygulamamız gerekir. Uzun süre hareket etmeyen kaslarda erime, güçsüzlük ve buna bağlı olarak bel, boyun, sırt ve eklem ağrıları, kemik erimesi gibi problemler ile karşılaşırız” dedi.

EVDE NE TÜR EGZERSİZLER YAPABİLİRİZ?
Yrd.Doç.Dr. Özlem Pamuk, önerilerde bulunarak “Evde kalmak zorunda olduğumuz bu süreçte her gün düzenli olarak iyi bir şekilde havalandırdığımız evimizde egzersiz yapmalıyız. Bu, kas iskelet sistemimizin sağlıklı çalışmasına yardımcı olacak ve bizi kas ve eklem ağrılarından koruyacaktır. Uygulanacak egzersizler eklemlerimizin normal hareket açıklığı boyunca ağırlık kullanmadan ya da hafif ağırlıklarla yapılabilir. Hafif germelerin oldukça faydası olacaktır. Uzun süre aynı pozisyonda kalmamak ve televizyon, bilgisayar karşısındayken vücut duruşumuza dikkat etmek gerekir” dedi.

FITIK AĞRILARI ŞİDDETLENEBİŞİR
Kasları güçsüz olan kişilerde bel ve boyun tutulmaları ve fıtıkların daha kolay ortaya çıkabileceğini belirten Yrd. Doç. Dr Özlem Pamuk “Bu tarz problemlerle karşılaşıldığı zaman fazla beklemeden ve sorun kronikleşmeden fizik tedavi ve rehabilitasyon polikliniğine başvurmak gereklidir. Kas iskelet sistemi ağrılarında süreç uzuyor, bir haftayı geçiyorsa kas ağrısıdır geçer demeyip doktora başvurmakta fayda vardır” açıklamasında bulundu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete