SPOR

Paralimpik Oyunlar Şampiyonu Emine Seçkin'in Hikayesi

44 yaşındaki Seçkin, Tokyo'daki oyunlarda babasının vefat haberini almasına rağmen metanetini koruyarak 4'üncü olmayı başardı ve Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılmayı garantiledi.

Paralimpik Oyunlar Şampiyonu Emine Seçkin'in Hikayesi
15-04-2024 12:10
Google News

44 yaşındaki ve 2 çocuk annesi olan Emine Seçkin, Tokyo'daki oyunlarda babasının vefat haberini almasına rağmen metanetini koruyarak 4'üncü olmayı başardı.

Daha sonra katıldığı organizasyonlarda elde ettiği derecelerle genel sıralamada dünya üçüncülüğüne yükselerek Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılmayı garantiledi. Seçkin, 2022'de Uluslararası Para Badminton Bahreyn Turnuvası'nda bronz madalya alarak dikkatleri üzerine çekti.

Tokyo'daki Para Badminton Dünya Şampiyonası'nda hem teklerde hem de çiftlerde ikinci olan başarılı sporcu, geçen yıl Kanada'da 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na kota puanı veren turnuvada iki altın madalya kazandı. Ayrıca, Hollanda'da yapılan Avrupa Para Oyunları müsabakalarında tek kadınlarda şampiyonluğunu 5. kez elde etti. Badmintona 2010'da başlayan Seçkin, her zaman başarılı bir sporcu olacağına inanarak mücadelesini sürdürdü. Tokyo 2020'de ilk kez ülkesini temsil etme şansı bulan Seçkin, hedefini Paris 2024 olarak belirledi ve bu doğrultuda birçok başarı elde etti. Seçkin, tecrübesini arttırdığını ve tüm rakipleri tanıdığını belirterek, Paris 2024'ü altın madalyayla kapatmayı hedeflediğini ifade etti.

Devletin sağladığı imkanlar ve kendisinin fedakarlıklarıyla birlikte en iyi performansı sergilemek istediğini vurgulayan Seçkin, bayrağını gururla dalgalandırmayı umut ettiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete