GÜNDEM

PARKIN PROJESİ HAZIR

“Doğan Yılmaz Down Sendromlu Melekler Pakı yapım aşamasında”

PARKIN PROJESİ HAZIR
16-08-2018 22:27
Google News

Batman’da down sendromlu çocuklar adına yapılacak olan Doğan Yılmaz Down Sendromlu Melekler Parkının projesi şekillendi.

PROJE HAZIR

1 ay önce hayatını kaybeden 13 yaşındaki down sondrumlu Doğan Yılmaz adının Batman’da yaşatılması ve kentte down sendromlu melekler adına bir eserin yapılması talebiyle yazdığımız haber ve makaleler, Batman Belediyesince dikkate alındı.

ABLASI MEKTUP YOLLAMIŞTI

Abla Çınar Yılmaz, down sendromlu kardeşi Doğan Yılmaz’ı kaybettikten sonra Yazı İşleri Müdürümüz Hatice Türkan’a mektup göndermiş, kardeşinin adının Batman’da yaşatılmasını istemişti. Türkan’ın 26 Temmuz 2018 tarihli köşe yazısı ve gazetemizde çıkan haberler, Batman Belediyesince dikkate alındı. İlk müjdeyi sosyal medya ortamında Türkan’ın makalesine yorum yaparak veren Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, down sendromlu melekler adına park yapılması talimatını ilgili birimlere iletti. Fatih Mahallesinde yapımına başlanacak olan parkın projesi Batman Belediyesi Proje Birimi tarafından hazırlandı.

PARKIN GİRİŞİNDE ANIT OLACAK

10 Bin dönümden oluşacak Doğan Yılmaz Down Sendromlu Melekler Parkının bir köşesinde down sendromlu melekleri temsil eden kalp ve kanat figüründen oluşan anıt yer alacak. Parkın bir tarafında, özel çocukların da rahatlıkla kullanabileceği oyun grupları bulunacak, yürüyüş yolları ve yeşil alanların da yer alacağı parkta aileler için oturma bankları olacak. Parkta ayrıca yeşillendirme çalışması yapılacak. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete