SİYASET

PARTİLERDE LİSTE HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR!

Partiler, 1 Kasım seçimi için milletvekili aday listelerini 18 Eylül Cuma günü YSK’ya bildirecek.

PARTİLERDE LİSTE HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR!
15-09-2015 20:23
Google News

Sürenin bitmesine 3 gün kala genel merkezlerde hareketlilik yaşanırken, partilerde hem liste hem de beyanname çalışmaları sürüyor.

7 Haziran 2015’de yapılan Genel Seçimlerin ardından Türkiye, yeni bir seçim için kolları sıvadı. 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimler için partilerde aday listeleri şekillenmeye başladı. Meclise 3 HDP, 1 AK Parti’li vekil gönderen Batman’da yeni aday listesinin ne yönde şekilleneceği ise merak konusu oldu.

AK PARTİ’DE LİSTELER DEĞİŞİYOR

Kulislerde Doğu ve Güneydoğu’da ciddi oy kaybına uğrayan AK Parti’de aday listelerinin büyük değişikliğe uğrayacağı, HDP’nin ise kısmen aynı listeyle seçime gireceği konuşuluyor. 7 Haziran’da Batman’da Ziver Özdemir, Ahmet İnal, Murat Güneştekin ve Adile Gürbüz’le seçime giren AK Parti’nin listesinde büyük değişiklikler bekleniyor. Söylentilere göre AK Parti, bölgede kanaat önderleri ve sevilen isimlerle seçime girecek.

HDP’DE SÜRPRİZ BEKLENMİYOR

7 Haziran seçimlerinin en başarılı partisi olarak görülen ve yüzde 13’le Meclise giren Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Batman listesinde ciddi bir değişiklik beklenmiyor. Seçimlere Batman’da Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız’la giren HDP’nin listesinin değişmeyeceği yönünde kulis yapılıyor. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete