SİYASET

Partilerde sessizlik hakim

Partiler hangi adaylarla seçime girecek?

Partilerde sessizlik hakim
26-11-2018 18:22
Google News

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler nedeniyle partilerde aday ve aday adaylık heyecanı sürüyor. Batman kent merkezinde seçim atmosferi sönük kalırken, ilçelerde ise heyecanlı bir yarış söz konusu.

CHP, ADAYINI AÇIKLAYAN İLK İSİM OLDU

31 Mart’ta Türkiye, yerel seçimler nedeniyle sandık başına gedecek, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve muhtarlar için oy kullanacak. Yerel seçimler için kentlerde belediye başkan adaylarını belirleme süreçleri başladı. Batman’da, belediye başkan adayını açıklayan ilk parti, CHP oldu. CHP, 31 Mart Seçimlerine Batman Kent Merkezinde İşadamı Enver Erdem ile gireceğini açıkladı. İlçelerin adayları ise henüz açıklanmadı.

HÜDA PAR, SAADET VE İYİ’DE SESSİZLİK HAKİM

Hüda Par’ın Batman’da aday gösterip göstermeyeceği yönünde henüz net bir bilgi bulunmazken, Saadet Partisi ve İyi Parti’nin de Batman’da hangi belediye başkan adayları ile seçime gireceği, merak konusu.

AK PARTİ’DE GÜNEŞTEKİN

AK Parti’de Batman belediye Başkan Adayını belirleme süreci de noktalandı. Genel Merkez ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olumlu onayı üzerine İl Başkanı Murat Güneştekin, AK Parti’nin Batman Belediye Başkan Aday oldu. Kent merkezinde sadece 2 aday adayının müracaatta bulunduğu Batman’da, ilçelerde ise yarış daha heyecanlı geçiyor. İlçe Belediye Başkan Adaylarının, önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

HDP, ADAYINI ARIYOR

HDP, aday belirleme sürecini daha ağırdan alan taraf oldu. 20 Kasım’da başlayan aday adaylık başvurularının 5 Aralık’ta sonlanacağı açıklandı. Kadınlar, engelliler, 18–25 yaş arası gençlerden ve KHK mağdurlarından başvuru ücreti alınmadığı da sık sık hatırlatılıyor. Başvuruların devam ettiği ve eş başkanlık sisteminin yürütüldüğü HDP’de, Belediye Eş Başkan Adaylarının kimler olacağı merak konusu. İl Örgütü, HDP’nin adayları ile ilgili yayılan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, başvuruların 5 Aralık’a kadar devam ettiğini ve adaylara halkla birlikte karar verileceğini belirtiyor.

MUHTARLAR DAHA HEYECANLI

Batman’da 31 Mart Seçimlerinin en büyük heyecanını ise muhtar adayları yaşıyor. Sayısı her geçen gün artan muhtar adaylarına, kadın adayların da eklenmesi, heyecanı arttırdı. Muhtarlık seçimlerinin, en az belediye başkan adaylığı seçimleri kadar çekişmeli geçecği tahmin ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete