GÜNDEM

PATLAYICIDA KULLANILAN NİTRAT, DEPOYA KALDIRILDI

Örgüt üyeleri tarafından patlayıcı yapımında kullanılan nitratlı gübrenin satışının, Bakanlık tarafından geçici olarak durdurulması üzerine Batman’daki gübreler depoya kaldırıldı.

PATLAYICIDA KULLANILAN NİTRAT, DEPOYA KALDIRILDI
09-06-2016 20:58
Google News

İstanbul ve Mardin’in Midyat ilçesindeki bombalı saldırıların ardından önemli bir karar alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, örgütlerin patlayıcı yapımında kullandığı nitratlı gübre satışlarını durdurdu. Karar yazısının, İçişleri Bakanlığı tarafından tüm Valiliklere ve Emniyet Birimlerine gönderilmesinin ardından Batman’da nitratlı gübreler depoya kaldırıldı.

“GEÇ ALINAN BİR KARAR OLDU”

Kentte gübre satışı yapan Abdurrahim Gür “Yaklaşık 15 yıldır gübre takip sistemiyle alakalı hemen hemen her ay icmaller veriyoruz. Bizim için de çok büyük külfet teşkil ediyordu. Dolaysıyla son zamanlarda yaşanan olaylarda çok tedirgin hale gelmiştik, adeta gelen müşterilerimize şüpheli bakar hale gelmiştik. Alınan karardan sonra Tarım İl Müdürlüğü’nden gelen ekip, depolarımızı saydı. Maddi olarak çok büyük zarar vereceğini sanmıyorum. Şu an zaten sezonu değildir” diye konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete