HALKIN SESİ

PAZAR ESNAFI HUZUR İSTİYOR

Halkın nabzını yoklamak üzere Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan Semt Pazarını ziyaret ettik.

PAZAR ESNAFI HUZUR İSTİYOR
15-09-2015 19:15
Google News

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte piyasada hareketlenme bekleyen esnaf, ne yazık ki umduğunu bulamıyor. Son süreçte yaşanan çatılma ortamıyla birlikte ekonomik daralma yaşandığını ve halkın alım gücünün düştüğünü söyleyen pazar esnafı, huzurlu günlere geri dönülmesini istiyor.

KIYAFETLER BAYRAMA HAZIR

Bahçelievler Semt Pazarında kurduğu tezgâhında kıyafet satışı yapan Ali Özkan, yaklaşan bayrama rağmen satışların iyi gitmemesinden şikâyetçi. Uygun indirim ve kampanyalara yaparak satışları arttırmaya çalıştığını söyleyen Özkan “Son zamanlarda yaşanan çatışma ortamı herkes gibi bizleri de vurdu. İndirim yapıyoruz ama huzur olmadığı için kimse pazara gelmiyor.  Tezgâhımızda bayan ve çocuk kıyafet satıyoruz. Kıyafetlerimiz kaliteli ve uygundur. Temennimiz barış ortamının yeniden inşa edilmesidir” dedi.

MÜŞTERİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Semt pazarında kıyafet satarak geçiminin sağlayan Hacı Abdullah Neyiş de esnafın kazancının her geçen gün düştüğüne dikkat çekerek “Tezgâhımızda çocuk, genç ve bayan kıyafetleri bulunuyor. Bayram dolayısıyla tezgâhlarımızdaki ürünleri yeniledik. Fiyatlarımızı da indirdik. Müşterilerimizi bekliyoruz” diyor.

SURİYELİ PAZARCI, ÇEKİRDEK SATIYOR

Semt pazarının Suriyeli esnafı Rengincan Huso, çekirdek satarak ekmeğini kazanıyor. Çekirdeklerin, esnaf tarafından rağbet gördüğünü aktaran Huso “Buradaki esnaf, iş yapamıyor. Sıkıntıdan bir araya geliyorlar, çekirdek yiyorlar. Onlara çekirdek satarak ekmeğimi kazanıyorum” şeklinde konuşuyor.

SEBZELER TAZE

Pazarda sebze satışı yapan Ömer Çiçek, semt pazarlarının eskisi gibi yoğun ve kalabalık olmadığını belirtiyor. Olumsuz sürecin esnafın etkilediğini belirten Çiçek “Daha önceden semt pazarları tıklım tıklım olurdu. Hareketliydi. Ancak son zamanlarda insanlar semt pazarlarına uğramıyor. Süreç kötüye gittiği için insanlar dışarı çıkıp alışveriş yapmak istemiyor. Esnaf olarak bir an önce sürecin bir an önce düzelmesini istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

VATANDAŞIN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYOR

Semt pazarlarında üç tekerlekli araba ile yük taşımacılığı yapan Abdulvahap Kutluay da kazancının düştüğünü belirtiyor. Kutluay “Türkiye’nin hali ortada, işsizlik almış başını gidiyor. 3 tekerlekli el arabasıyla pazarda alışveriş yapanların yüklerini evlerine kadar taşıyorum. 35 yıldır bu işi yapıyorum ve bütün semt pazarlarına gidiyorum. Ekmeğimizi böyle kazanıyoruz. Gayemiz Türkiye’de özellikle Batman’da işsizliğin son bulmasıdır” diyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete