HALKIN SESİ

PAZAR ESNAFININ GÖZÜ PİYASADA

Semt pazarlarında satış yaparak ekmeğinin peşinden koşan seyyar esnaf, piyasanın hareketleneceği günleri dört gözle bekliyor.

PAZAR ESNAFININ GÖZÜ PİYASADA
08-04-2016 19:00
Google News

Çözüm sürecinin bitmesi ve bölgede başlayan operasyonlar nedeniyle durma noktasına gelen piyasa, esnafı bezdirdi. Satış yapmakta güçlük çeken esnafın gözü, piyasanın hareketleneceği günlerde.

“SİFTAH YAPAMADAN EVE DÖNÜYORUZ”

Bahçelievler Mahallesi’nde kurtulan semt pazarında yeşillik satan Abdurrahman Sevgin, amaçlarının Batman halkına kaliteli ve uygun hizmet vermek olduğunu ancak son dönemde durgunlaşan piyasa yüzünden siftah dahi kapatamadan tezgâhı topladıklarını söyledi. Yetkililere seslenerek piyasanın iyileştirilmesi için tedbirlerin alınmasını isteyen Sevgin “Esnaf her geçen gün biraz daha eriyor. Siftah dahi kapatmadan eve dönüyoruz” dedi.

“EKONOMİ BOZUKKEN HEDİYE ALINMIYOR”

Semt pazarlarının tanınan yüzü Armanc Yılmaz da işlerin kötüye gitmesinden şikayetçi. Tezgâhında hediyelik eşyalar satan Yılmaz “Millet geçim derdinde. Ne yazık ki kimsenin durumu iyi değil. Hal böyleyken çanta, cüzdan almak, hediyelik eşya satın almak da mümkün olmuyor” dedi.

BENİM DE İŞLERİM DÜŞTÜ”

Gün boyu pazarda tezgâh açan veya alışverişe gelen vatandaşlara döner ikramında bulunan Emrah Adıgüzel, piyasanın düzelmesi için çözüm sürecine geri dönülmesi gerektiğini söylüyor. Adıgüzel “Pazarda yaptığım dönerleri esnafa ve müşterilere satıyorum. Genel anlamda işlerim iyiydi ama son süreçte, diğer esnafa bağlı olarak benim de işlerim düştü” ifadelerini kullanıyor.

İĞNE ATSANIZ YERE DÜŞMEZDİ”

Bahçelievler semt pazarının çaycısı Kerem Tunç da esnafın çay ihtiyacını karşılıyor. Taze çaylarla esnafa ikramda bulunan Tunç “Esnafın morali bozuk. Semt pazarlarında iğne atsanız yere düşmez derdik ama son manzara ne yazık ki iç açıcı değil” diyor.

“SATIŞLARDAN MEMNUN OLAMIYORUZ”

Semt pazarında sebze satan Ömer Çelik, esnaflığı küçük yaştan öğrenmeye başlamış. Babasına ait tezgâhta sebze satan Çelik, işlerin istediği gibi gitmemesinden yakınıyor. Sebzenin faydalı olduğunu ve bolca tüketilmesi gerektiğini de açıklayan Çelik “Sebze faydalıdır, hemen hemen her yemekte kullanılır ve sofraların baş tacı olduğu söylenir. Ancak ben işlerden çok memnun değilim” ifadelerini kullanıyor.

KÜÇÜK EMEKÇİLER DE EKMEĞİNİN PEŞİNDE

Pazarda babalarına yardım eden küçük emekçilerin yanında kıyafet tezgâhında müşterilerini ağırlayan Yılmaz Tekin de semt pazarlarının hareketli günlerini özlediklerini belirtiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete