HALKIN SESİ

PAZARCI ESNAFI, KARAMSAR

Esnafın Nabzı adlı köşemiz için Bahçelievler Semt Pazarını ziyaret ettik. Piyasanın durgunluğu nedeniyle mağdur olduğunu dile getiren esnaf, sürecin iyileşmesi ve ekonominin düzelmesini dört gözle beklediğini dile getiriyor.

PAZARCI ESNAFI, KARAMSAR
13-01-2017 20:20
Google News

HER TÜRLÜ GİYİSİ BU TEZGÂHTA

Pazarda giyisi satışı yapan Efkan Argünağa, piyasanın durgunluğu nedeniyle satışların düştüğünü belirtiyor. 8 yıldır pazarcılık yapan Argünağa “8 yıldır semt pazarlarında tezgâh açıyorum. Her türlü kadın, erkek ve çocuk giyisisi satıyorum. Fiyatlarımız çok uygundur. Ancak halk, küçük esnafa sahip çıkmıyor” diyor.

AYAKKABI SATIŞLARI NORMAL

Satışların eskiye oranla düştüğünü ancak şimdiki durama da şükür ettiğini dile getiren Edip Çelik “9 yıldır bu işi yapıyorum. Son senelerde satışlar biraz düştü ama daha da düşmemesi için dua ediyoruz. Şimdiki durumumuza da şükür. Bay, bayan ve çocuk ayakkabılarını çok uygun fiyattan satıyoruz. Vatandaş. Büyük paralarla büyük mağazalardan alışveriş yapıyor. Oysa gerçek indirimler burada” ifadelerini kullanıyor.

SURİYELİ MÜLTECİ SÜT MISIR SATIYOR

Yaşanan savaştan dolayı Suriye’den kaçarak Batman’a sığınan Sami Abbas, semt pazarlarında süt mısır satarak ailesini geçindiriyor. Geçim derdinden yakınan Suriyeli Sami Abbas “Batman’a yapacak iş bulamayınca süt mısır satışına başladım. Savaş çok kötü bir şey. Allah kimseye yaşatmasın. Kazandığım para ile ailemi geçindirmeye çalışıyorum” diyor.

KIŞLIK BERE VE ATKILAR BURADA

2 yılık pazarcı Mustafa Tunç, kışlık atkı, bere ve eldivenlerin satışını yapıyor. Tüm ürünleri en uygun fiyattan sattıklarını söyleyen Tunç “Son zamanlarda işler epey düştü. 2 yıldır pazarcıyım. Batman’da iş yok. Pazarcılık da zor iş. Buna rağmen halka hizmet ediyoruz. Bereler 5, eldivenler 2,5 TL’dir her model ve renkten ürünlerimiz mevcuttur” diyor.

25 YILLIK PAZARCI

Ev araç gereçlerinin satışını uygun fiyattan yapan Baba Mehmet Salih Arslan ve oğlu Mehmet Arslan ise semt pazarlarının müdavimlerinden. 25 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Baba-Oğul “25 senedir pazarcılık yapıyorum. Ev süpürge, kürek, priz, pil gibi bütün araç gereçlerini en uygun fiyattan satıyorum. Kazandığım parayla aileme bakıyorum. Küçük esnaf, geçim derdi çekiyor” diyor.

“EKONOMİK KRİZ BİZİ TEĞET GEÇSİN”

Tezgâhında kozmetik ürünlerin satışını yapan Ferit Alan, 6 senelik pazarcı. Ekonomik krizin, küçük esnafı daha derinden etkilediğine vurgu yapan Alan “6 senedir bu işi yapıyorum. son yıllarda satışlar giderek düşmeye başladı. Bütün kozmetik ürünleri burada bulunuyor. Ekonomik kriz bizi teğet geçsin diye dua ediyoruz. Yetkililerden de bu konuda duyarlılık bekliyoruz” diyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete